Prajitura cu nuca fara gluten
Retete desert Retete ieftine Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple
Prajitura fara gluten, din numai 4 ingrediente!
Ingrediente
3 oua
115 gr nuca
100 gr zahar
coaja rasa de la 1/2 lamaie
- Se separa ouale. Nuca se macina cu 1 lingura de zahar.
- Se freaca galbenusurile cu restul de zahar pana aveti o crema galben-pal in care zaharul s-a topit aproape de tot (cca 3 minute). La final adaugati coaja rasa de lamaie.
- Se bat albusurile spuma tare care sta pe tel.
- Se adauga 1/4 din spuma peste crema de galbenusuri si se amesteca.
- Se adauga nuca macinata si se omogenizeaza.
- Se adauga restul de spuma, in 3 transe, amestecand usor cu un tel.
- Se pune compozitia intr-o tava de diametru 18 cm (cu hartie de copt pe fund si unsa bine cu ulei pa margini). Se coace la 175C (sau 155C cu ventilator) timp de 40 minute.
- Se raceste prajitura si se pudreaza cu zahar pudra (pe care-l puteti amesteca cu putina cacao daca doriti).
Frecam galbenusurile cu zahar pana e ca o crema
Se adauga 1/4 din spuma
Se adauga nuca
Se adauga restul de spuma in transe
Compozitia in tava
Prajitura coapta