Prajitura cu nuca fara gluten

Retete desert Retete ieftine Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple

Prajitura fara gluten, din numai 4 ingrediente!

Ingrediente

3 oua
115 gr nuca
100 gr zahar
coaja rasa de la 1/2 lamaie

  1. Se separa ouale. Nuca se macina cu 1 lingura de zahar.
  2. Se freaca galbenusurile cu restul de zahar pana aveti o crema galben-pal in care zaharul s-a topit aproape de tot (cca 3 minute). La final adaugati coaja rasa de lamaie.
  3. Se bat albusurile spuma tare care sta pe tel.
  4. Se adauga 1/4 din spuma peste crema de galbenusuri si se amesteca.
  5. Se adauga nuca macinata si se omogenizeaza.
  6. Se adauga restul de spuma, in 3 transe, amestecand usor cu un tel.
  7. Se pune compozitia intr-o tava de diametru 18 cm (cu hartie de copt pe fund si unsa bine cu ulei pa margini). Se coace la 175C (sau 155C cu ventilator) timp de 40 minute.
  8. Se raceste prajitura si se pudreaza cu zahar pudra (pe care-l puteti amesteca cu putina cacao daca doriti).

Frecam galbenusurile cu zahar pana e ca o crema

Se adauga 1/4 din spuma

Se adauga nuca

Se adauga restul de spuma in transe

Compozitia in tava

Prajitura coapta

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...