Prajitura fondanta cu ciocolata

Retete desert Retete de Pasti Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide

Reteta Prajitura fondanta cu ciocolata

Interior moale, catifelat, care se topeste in gura, invelit intr-o crusta fina, ca bezeaua. Se obtine cu doar 5 ingrediente simple, folosind o cantitate mica de faina.

Ingrediente

200 gr ciocolata neagra (55% cacao)
100 gr unt (80% grasime)
60 gr faina alba (tip 480 sau 000)
4 oua
100 gr zahar tos fin (puneti si un plic de zahar vanilat)

Portii: 8

  1. Se topeste ciocolata pe abur. Cand e topita se adauga in 3-4 transe untul taiat cubulete. Amestecati dupa fiecare transa sa se topeasca untul. Luati vasul de pe abur.
  2. Intr-un bol bateti bine albusurile pana obtineti o spuma moale care nu sta pe tel. Incepeti sa adaugati zaharul, turnandu-l incet pe margine. Continuati sa bateti spuma dupa ce ati terminat tot zaharul (inca 1-2 minute), pana aceasta sta pe tel. Va fi o spuma densa si lucioasa.
  3. Peste ciocolata topita adaugati faina si amestecati. Adaugati apoi cate un galbenus pe rand, amestecand bine cu telul dupa fiecare.
  4. Adaugati spuma de albusuri in trei transe, amestecand usor dupa fiecare cu telul sau o paleta de patiserie. Aluatul rezultat va fi moale ca o lava, aproape ca se autoniveleaza singur.
  5. Turnati incet aluatul intr-o tava rotunda de 23 cm diametru (preferabil cu pereti detasabili).
  6. Coaceti prajitura la 180C timp de 18-20 minute (verificati in centru cu o scobitoare, sa iasa curata, eventual doar cu firimituri de prajitura).
  7. Lasati 10 minute sa se racoreasca si apoi treceti cu un cutit pe margine sa desprindeti prajitura de peretii tavii. Scoateti prajitura din forma si pudrati cu putin zahar pudra daca doriti. E buna si calduta, dar o prefer dupa ce se raceste si sta cateva ore.

Ciocolata topita cu unt

Ciocolata topita cu unt

Albusurile spuma

Albusurile spuma

Se adauga faina si galbenusurile in ciocolata

Se adauga faina si galbenusurile in ciocolata

Se adauga spuma in transe

Se adauga spuma in transe

Aluatul e gata

Aluatul e gata

Prajitura coapta

Prajitura coapta

Prajitura fondanta cu ciocolata

Prajitura fondanta cu ciocolata

Prajitura fondanta cu ciocolata

Prajitura fondanta cu ciocolata

Comentarii (19)

 

Ultimele comentarii

Cori Cj  acum 8 ani - 6 Iulie 2016 10:49  

Hey :)
Vreau sa fac aceasta prajitura, sambata, in tava ce am primit-o de la tine! E ok reteta pt tava respectiva, asa-i?
 

Ioana  acum 8 ani - 6 Iulie 2016 10:57  

chiar aceeasi tava am folosit-o si eu :)
sa inteleg ca ati terminat mutarea?
 

Cori Cj  acum 8 ani - 6 Iulie 2016 11:13  

Ioi, da!!!.. EEE bine.. mai sunt de facut destule dar da, ne-am mutat! si sambata vreau sa testez cuptorul :):):) si m-am gandit si la o praji si reteta asta a iesit castigatoare :p :p :p

P.S.: la un moment dat (sper luna asta) trebuie sa ne intalnim! Pupici.
 

Ioana  acum 8 ani - 6 Iulie 2016 14:47  

abia astept sa-mi spui cum e cuptorul si tava!

ne intalnim, dupa ce ma "concediez"!
 

Cori Cj  acum 7 ani - 19 Ianuarie 2017 11:56  

Hey,
Nu am facut atunci in iulie prajitura..am facut-o doar saptamana aceasta.. Un singur cuvant: MINUNATA! Si am facut si un sos de zmeura langa..nu am cuvinte sa iti zic cat de apreciata a fost fiecare bucatica de prajitura :) =P~ =P~

P.S.: Si totusi, cand ne intalnim? :p
 

Ioana  acum 7 ani - 20 Ianuarie 2017 11:47  

ieeei, ce ma bucur!

musai trebuie sa ne intalnim! am vazut cateva cafenele noi in centru, trebuie sa le vizitam. da un semn saptamana viitoare cand ai timp
 

Cori Cj  acum 7 ani - 18 Mai 2017 16:01  

Delicioasa..dar a mea a iesit un pic mai "crapata"..nu mi-am dat seama ce am gresit..
Poate am lasat-o in cuptor mai mult decat trebuia =P~
 

Ioana  acum 7 ani - 18 Mai 2017 17:06  

dar in interior era moale?
 

Cori Cj  acum 7 ani - 18 Mai 2017 17:21  

Da...
 

Maddha  acum 6 ani - 29 Iunie 2018 18:55  

Foarte buna, dar putina:)). Data viitoare o sa dublez cantitatile :)). Eu am taiat-o in doua si am pus Nutella in mijloc :)) multumim pt reteta! :)
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...