Praline
Crantz pentru presarat pe inghetata, deserturile cu frisca sau decorat torturile. Puteti experimenta cu orice combinatie de nuci/alune.
Ingrediente
100 gr alune de padure
100 gr migdale
300 gr zahar
- Se pun alunele si migdalele crude pe o hartie de copt si se dau la cuptor, la 220C, pentru cca 10 minute. Se amesteca din cand in cand ca sa nu se arda. Se scot din cuptor si se lasa sa se racoreasca. Se freaca apoi alunele intre palme ca sa cada coaja de pe ele, pe cat posibil, nu va stresati prea mult. Alunele se lasa pe hartia de copt pusa deasupra unei farfurii largi.
- Intr-o oala mica se pune zaharul pe foc la foc mic si se lasa pana se caramelizeaza. Se amesteca din cand in cand, pana capata o culoare aurie. Se toarna caramelul peste alune si se amesteca usor ca sa se acopere toate alunele.
- Cand caramelul e doar caldut desfacem "bolovanul" de alune in cateva bucati mai mici ca sa nu suprasolicitam robotelul la pasul urmator.
- Se lasa la racit complet.
- Se pun alunele caramelizate in robotel si se mixeaza pana se maruntesc bine.
- Se pastreaza intr-un borcan inchis.
Alune prajite
Turnam caramelul
Macinate