Pui cu pastai
Retete cu legume Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete ieftine Retete simple
Am tot ocolit saptamana trecuta pastaile in piata fiindca aveau un pret nesimtit de mare, peste 10 lei kilogramul. Insa ieri, cand au ajuns la 7 lei, am cedat.
Ingrediente
6 pulpe inferioare
1 kg pastai galbene
1 ceapa
1/2 ardei rosu
2 lingurite boia dulce
1/2 lingurita piper
6 catei usturoi
3 linguri passata (sau 1 lingura pasta de rosii)
1/2 legatura patrunjel
cateva fire marar
2 linguri ulei
sare
Portii: 3
- Se incinge uleiul si prajim pulpele presarate cu sare si piper pana-si schimba culoarea. Scoatem pulpele din oala.
- Adaugam in oala ceapa si ardeiul data pe razataorea mare si le prajim cateva minute.
- Adaugam carnea la loc in oala, impreuna cu pastaile curatate si rupte in 2-3 bucati. Acoperim totul cu 4 cani de apa si adaugam boia, sare si piper dupa gust. Lasam sa fiarba totul la foc mediu pentru cca 30 minute.
- Adaugam passata, usturoiul strivit si verdeturile tocate fin. Lasam la fiert inca 5 minute.
Pui cu pastai