Quiche cu cartofi si jambon

Retete aperitive Retete cu branza Retete cu cartofi Retete din Franta Retete de Pasti

Tarta aperitiv fara crusta pentru masa de Pasti.

Ingrediente

3 oua
100 ml smantana (dulce pentru gatit 15 % sau fermentata)
250 ml lapte
1 lingurita cu varf mustar
70 gr faina (2 linguri cu varf)
500 gr cartofi (3 cartofi mai marisori)
150 gr branza (branza tare tip parmezan sau branza fermentata de oaie sau cascaval)
80 gr jambon (sau orice sunca usor afumata, taiata felii subtiri)
5 fire patrunjel
1 lingura ceapa verde mica taiata rondele
sare, piper, putina nucsoara rasa

Portii: 6-8

  1. Cartofii se curata si se taie rondele mai subtiri. Se fierb in apa cu sare pana sunt facuti, dar nu-i lasati sa se inmoaie prea tare. Se scurg de apa si se lasa sa se racoreasca.
  2. Ouale se bat bine cu telul. Se adauga in timp de bateti smantana, apoi laptele si mustarul. Bateti aceasta compozitie bine de tot. Adaugati sare dupa gust, piper negru macinat (am pus 1/8 lingurita) si radeti putina nucsoara.
  3. Adaugati faina dintr-o data si amestecati cu un tel pana se omogenizeaza compozitia.
  4. Adaugati branza rasa, jambonul taiat fasii subtiri si cartofii fierti. Adaugati verdeturile tocate. Amestecati usor cu lingura sa se omogenizeze.
  5. Turnati compozitia intr-o tava rotunda de 20 cm diametru (sau patrata cu latura de 18 cm), unsa in prealabil cu putin ulei. Am folosit tava cu pereti detasabili pentru a putea scoate tarta intreaga din tava.
  6. Coaceti tarta la 170C timp de 30 minute.
  7. Lasati tarta sa se racoreasca, apoi scoateti-o din forma. La servire se taie in 6-8 felii. Este bun si rece. Se poate reincalzi.

 

Compozitia

In forma de tarta

Tarta coapta

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...