Quiche cu rosii si branza de capra
Retete aperitive Retete cu branza Retete din Franta Retete cu ou Retete lact-ovo-vegetariene
Oh la la, e cel mai bun lucru pe care l-am mancat in zilele petrecute la Paris!
Mi-a iesit si mie exact ca acolo doar din a doua incercare. Si nu doar eu am fost pretentioasa de data asta, sa stiti, ci si Radu. A observat prima data ca nu avea un gust de branza asa intens si mi-am dat seama ca la Paris foloseau branza de capra maturata, nu proaspata cum am folosit eu. Iar mie nu mi-a placut ca am pus rosiile neprajite pe gratar, ceea ce a facut ca quiche-ul meu sa fie un pic "apos" daca il taiai fierbinte, imediat scos din cuptor. Ca urmare am decis ca era de nepostat in prima varianta. La a doua incercare am remediat aceste doua "scapari" si a iesit cum trebuie.
Ingrediente
Crusta (pate brisee )
150 gr faina
120 gr unt rece
4 linguri apa rece
Umplutura
1 rosie (mai ferma, sa se poata felia usor)
150 gr branza de capra maturata
150 gr smantana (acra)
2 oua
sare, piper
Portii: 4
- Puneti untul si apa in congelator pentru 15 minute.
- In robotel puneti faina, un varf de lingurita de sare si apoi untul rece taiat cubulete. Dati cateva pulsuri pana faina devine nisipoasa. Apoi porniti iar robotul si adaugati apa, lingura cu lingura. Aluatul trebuie sa se adune sub forma de bila in robot.
Cu mainile reci (tineti-le sub apa rece la robinet) rasturnati aluatul pe folie de plastic, dati-i forma de disc si aplatizati-l cat de tare puteti. Dati la frigider minim 30 minute.
* puteti folosi pate brisee cumparat, daca gasiti - Cat sta aluatul la frigider, taiati rosia rondele. Coaceti-le pe tigaia gratar, la foc mic timp de 5 minute pe fiecare parte, doar pana se deshidrateaza un pic. Cand sunt gata, le scoateti pe o farfurie si usor scoateti pielita de pe ele (se va desprinde usor).
- Intindeti crusta intr-o foaie rotunda si subtirica cu diametru mai mare de 25 cm. Cu ajutorul unei farfurii decupati din foaie un cerc de diametru 25 cm. Asezati cercul de aluat intr-o tava rotunda cu diametru de 20cm (eu am pus hartie de copt pe fundul tavii si am uns-o cu putin ulei pe margine).
- Asezati peste aluat feliile de rosii, una langa alta.
- Sfaramati deasupra rosiilor branza de capra.
- Bateti ouale bine si adaugati smantana, impreuna cu sare si piper dupa gust. Turnati acest amestec peste branza. Scuturati putin tava sa se aseze uniform smantana. Optional, presarati putin cascaval sau parmezan razuit peste smantana (ca sa faca o crusta mai rumena; eu am presarat 1 lingura parmezan).
- Dati la cuptor, la 180C, pentru 35-40 minute. In ultimele 2-3 minute mutati cuptorul pe grill (focul/caldura sa vina de sus) pentru a se rumeni frumos deasupra.
- Lasati sa se racoreasca apoi feliati. Este foarte buna si rece sau reincalzita.
Rosiile coapte pe gratar
Aluatul cu rosiile si branza in tava
Adaugam smantana cu oua
Quiche copt
Quiche cu rosii si branza de capra