Razalai

Retete aluaturi Retete cu ou Retete cu paste Retete lact-ovo-vegetariene Retete simple

Razalaii sunt paste traditionale pe care le pregatea bunica din Salaj si le folosea in supe in locul taieteilor clasici. Am urmat reteta traditionala de razalai insa am folosit tehnologia moderna ca sa-mi usurez munca.

Ingrediente

100 gr faina alba
1 ou
1/4 lingurita sare

Portii: 110 gr
Timp de preparare: 20 minute

  1. Se pune oul cu sarea si jumatate de faina in robot si se mixeaza pana obtineti o pasta. Se adauga si restul de faina si se mixeaza pana aluatul se aduna in jurul axului
    * aluatul se poate face si de mana: se pune faina pe masa de lucru, se face o gaura in mijloc in care punem oul batut si sarea; incepand dinspre margine se amesteca faina cu oul pana se leaga aluatul.
  2. Aluatul obtinut este unul destul de tare si nelipicios. Se framanta cu mana cca 5-10 minute.
  3. Se da aluatul pe razatoarea mare si se imprastie pe hartie de copt (sau prosoape curate). Daca se mai lipesc unii de altii, nu va chinuiti sa-i desfaceti chiar pe toti, se vor desface mai usor cand sunt uscati.
    * pentru razuit am folosi robotelul special pentru razuit (cu accesoriul rosu), este mult mai rapid decat razuitul manual
  4. Se lasa la uscat la temp. camerei pana a doua zi. Cand sunt complet uscati, frecati-i putin intre palme ca sa se desfaca cei lipiti.
    * daca va grabiti ii puteti usca in cuptorul caldut
  5. Se pastreaza in camara, in pungi de hartie.

Oul cu sarea si jumatate din faina

Aluatul

Aluatul razuit la uscat

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...