Rillette de porc
Retete aperitive Retete cu carne de porc Retete de Craciun Retete ieftine
Pasta rustica din carne de porc. Se poate face din orice carne. Poate va amintiti ca anul trecut am facutĀ rillette din somon. Anul acesta insa am ales o bucata ieftina de porc si iata ce a iesit. Avantajul e ca o puteti pregati chiar acum si de Craciun va fi numai buna de servit.
Ingrediente
500 gr fleica de porc carnoasa
1 lingurita generoasa sare mare
2 varfuri cutit nucsoara macinata
2 varfuri cutit ienibahar macinat
1/4 lingurita piper negru
1/2 lingurita cimbru uscat
1/2 foaie dafin
50 ml vin alb sec
50 ml supa de pui
1 ceapa mica (cca 50 gr)
1 lingura untura (de rata, gasca sau porc)
- Se alege o bucata de fleica carnoasa, cu o proportie de minim 1/3 si maxim 1/2 grasime, iar restul carne. Daca nu gasiti decat o fleica foarte grasa, fara prea multa carne, completati cu ceafa de porc ca sa aveti aceasta proportie (ochiometric). Reteta nu se poate face cu carne macra.
- Se taie carnea bucati de 2 cm. Se presara cu sare, piper, cimbru, nucsoara, ienibahar si se amesteca bine. Se acopera si se tin la frigider pana a doua zi.
- A doua zi se toaca marunt ceapa si se soteaza in untura pana se inmoaie foarte bine. Se adauga peste ea supa si vinul. Se trage oala de pe foc si se amesteca carnea.
* am folosit supa de porc ramasa de la fierberea capului; se poate folosi orice supa de carne - Se mutat carnea intr-un vas care merge la cuptor si cuprinde carne. Introduceti dafinul printre bucatile de carne. Se sigileaza bine vasul cu folie de aluminiu si daca aveti puneti si capac.
- Dati vasul la cuptor pentru aprox. 3 ore la 140C. Puteti verifica carnea oricand (puteti incepe verificarea dupa 2 ore) in acest timp, dar sa fiti atenti sa sigilati cu folie dupa fiecare verificare. La final grasimea de pe carne va fi topita si carnea va fi atat de moale incat se va desface usor in fasiute.
- Turnati tot ce e in vas intr-o strecuratoare pusa deasupra unei oale.
- Carnea se desface fasiute folosind doua furculite.
- Lichidul de pe carne se trece printr-o sita fina sau tifon ca sa se filtreze si sa ramana curat. Se pune la fiert la foc mediu cam 10 minute, cat sa se evapore sucul lasat de carne si sa va ramana doar grasimea.
- Puneti fasiutele de carne intr-un robot de bucatarie. Adaugati grasimea si mixati scurt la viteza medie, doar cat sa se marunteasca omogen toata carnea. Gustati compozitia de sare si condimente si mai adaugati daca vi se pare ca mai trebuie.
- Puneti pasta in borcane sau caserole cu capac. Turnati un strat subtire de untura fierbinte topita deasupra ca sa sigilati continutul, astfel va rezista mai mult. Pastrati la frigider. E mai bun dupa minim 3 zile de la preparare. Se serveste la temperatura camerei cu paine prajita, castraveti murati, ceapa sau masline.
Fleica
Cuburi de carne condimentate
Carnea in vas
Carnea dupa ce a stat la cuptor
Carnea desfacuta fasiute cu furculita
Rillette mixat scurt in robot
Comentarii (15)
Ultimele comentarii
Maria acum 9 ani - 15 Decembrie 2014 19:38
Cred ca este foarte gustos.Tot vedeam la nemtiborcane cu aceasta carne.
Acum voi face si eu.....multumesc....
Esti tare ingenioasa..
liana acum 9 ani - 15 Decembrie 2014 20:07
prea grasely acum 9 ani - 15 Decembrie 2014 21:32
La oala subpresiune nu ar fi mai simplu!!???Ioana acum 9 ani - 16 Decembrie 2014 10:13
ely, cred vei obtine rezultate decente si in oala cu presiune. eu personal n-am incercat ca sa-ti garantez ca iese la fel de buna ca cea de fata.Cathy acum 9 ani - 6 Ianuarie 2015 16:12
Astazi l-am gustat ... =P~ este super bunDiana acum 9 ani - 19 Ianuarie 2015 11:46
Eu fac portie tripla :)) din 1,5 kg de carnita! M-am apucat de aseara, a stat azi-noapte la frigider, n 2-3 ore ma apuc propriu-zis de treaba! Abia astept sa vad cum iese! O sa revin cu pareri!Diana acum 9 ani - 19 Ianuarie 2015 19:18
L-am terminat, l-am pus in borcanase si acum astept sa treaca 2-3 zile sa ma bucur de el :) L-am gustat cald si e delicios, ma gandesc ca va fi minunat peste 2 zile. Yummy! MsIoana acum 9 ani - 20 Ianuarie 2015 09:51
sa ai pofta!Diana acum 9 ani - 20 Ianuarie 2015 21:43
N-am avut rabdare, l-am inceput in seara asta. Aveai dreptate, nici nu iti dai seama cand ajungi la fundul borcanului. Bun de tot! O sa refac reteta asta periodic! Multumesc!Giani163 acum 8 ani - 5 Noiembrie 2016 21:51
Dupa un model italienesc,am pus si o mare cantitate de praf de ardei iute.Italienii din zona Calabriei fac un salam gen Rillettes,dar pun atat de mult ardei iute ca pur si simplu trebuie sa il mananci cu feliuta. Tot ei au scos acest produs la borcanele. Teoretic trebuie sa ai stomac de tabla pentru a manca. din fericire eu am.POFTA MARE>.Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email