Rulada de mozzarella
Retete aperitive Retete cu branza Retete de Craciun Retete rapide Retete simple
Am inceput maratonul de gatit pentru sarbatori. Aseara am pregatit aceasta rulada pentru ca rezista foarte bine, asa ca se poate pregatit cu cateva zile inainte. Am pus deja si un curcan la saramura, il voi gati in cuptor doar sambata, iar diseara fac fursecurile si cornuletele. Maine fac gulasul si alte cateva aperitive.
O puteti pregati si cu alte umpluturi, desigur, si as fi foarte incantata sa aud ideile voastre.
Ingrediente
400 gr mozzarella fresca (intr-o bucata)
3-4 linguri pesto genovese
4 felii prosciutto/jambon
- Se pune o oala cu mai multa apa la fiert. Cand fierbe apa, stingeti focul si puneti bucata de mozzarella in apa. Acoperiti oala cu un capac. Lasati sa stea 20 minute, pana branza se inmoaie.
- Intindeti folie de plastic pe blatul de lucru. Scoateti mozzarella din apa si puneti-o pe folie. Cu sucitorul intindeti o foaie subtirica.
- Ungeti foaie cu un strat subtire de pesto.
- Asezati feliile de prosciutto peste pesto.
- Rulati foaia incepand din partea cea mai lunga.
- Invartiti rulada in folie de plastic, legati la capete si dati la frigider pana a doua zi.
Mozzarella inmuiata in apa fierbinte
Foaie de mozzarella unsa cu pesto
Adaugam feliile de prosciutto
Rulata
In folie, o dam la frigider