Rulouri cu orez si cocos

Retete desert Retete cu orez Retete lact-ovo-vegetariene

Reteta Rulouri cu orez si cocos

Am facut deunazi un peste la cuptor cu un sos cu lapte de cocos si mi-a ramas mai mult de jumatate din conserva. Cum nu e valabila decat 2 zile dupa deschidere am cautat rapid o reteta cu cocos. Reteta este inspirata de pe acest site.

Ingrediente

1 pachet foi de placinta
200 gr orez cu bob rotund
70 gr nuca de cocos
150 gr zahar
1 plic zahar vanilat
200 ml lapte de cocos (sau lapte de vaca)
50 gr unt topit

Sirop

150 gr zahar
150 ml apa
1/2 lamaie

nuca de cocos pentru decor

Bucati: 16

  1. Se pune orezul la fiert cu 2 1/2 cani de apa. Cand e fiert, apa trebuie sa fie absorbita aproape de tot.
  2. Se adauga laptele de cocos si se aduce iar la fierbere. Se adauga zaharul, zaharul vanilat si nuca de cocos si se mai fierbe cca 2 minute, amestecand. Se lasa compozitia la racit.
  3. Se pune la fiert intr-o craticioara zaharul cu apa pentru sirop. Cand zaharul e topit se adauga sucul de la lamaie si se continua fierberea pana obtineti o consistenta a siropului asemanatoare cu mierea, cca 3-4 minute la foc mare. Se lasa siropul la racit.
  4. Ungeti cu putin unt topit tava in care veti coace rulourile.
  5. Se ia o foaie de placinta si se aseaza pe masa de lucru. Se unge cu unt folosind pensula de silicon. Se aseaza deasupra o a doua foaie de placinta si se unge si aceasta cu unt. Se taie foile in patru: o data pe latime si inca o data pe lungime. Vom obtine patru dreptunghiuri egale.
  6. Pe fiecare bucata se aseaza la un capat o lingura buna din compozitia de orez. Se ridica marginile ca sa nu curga umplutura si apoi se ruleaza dinspre partea cu orezul.
  7. Repetam pana se termina umplutura sau foile.
  8. Se aseaza rulourile in tava, se ung deasupra cu unt topit si se coc la 200C pentru cca 40 minute, pana sunt rumene deasupra.
  9. Se scot din cuptor si se toarna cate o lingura de sirop pe fiecare rulou.
  10. Se presara nuca de cocos pe fiecare rulou, apoi se lasa la racit.

Se taie foile in doua, apoi in patru

Se taie foile in doua, apoi in patru

Se aseaza orezul la un capat

Se aseaza orezul la un capat

Se ridica marginile

Se ridica marginile

Rulourile in tava

Rulourile in tava

Coapte

Coapte

Cu sirop si nuca de cocos

Cu sirop si nuca de cocos

Comentarii (16)

 

Ultimele comentarii

Ioana  acum 14 ani - 26 Aprilie 2010 15:29  

noh, imi pare rau pentru micutzi :(
si imi pare rau ca nu am fost acasa in weekend sa-ti raspund, se ruleaza dinspre orez. cand am zis partea opusa ma refeream la partea opusa marginilor ridicate, dar ai dreptate, nu e clara formularea.
 

viorica  acum 14 ani - 28 Aprilie 2010 10:05  

incercati-o ca e foarte buna !
 

maximuss  acum 14 ani - 28 Aprilie 2010 20:30  

Excelenta reteta. De fapt toate retetele sunt exceptionale. Am incercat multe din ele...si mai sunt inca ;) . Felicitarile mele. Fiind si clujean, te asigur ca ai un suporter adevarat aici. Felicitari inca o data. :)
 

dedea  acum 14 ani - 1 Iunie 2010 21:05  

acum astept sa iasa din cuptor ...uuuhmm yummy pot sa spun ca tatal meu de abia asteapta ceva nou :)) ...multumesc de reteta :*
 

cami  acum 14 ani - 15 Septembrie 2010 07:43  

ce se intampla dac fierb orezul direct in lapte?
 

Ioana  acum 14 ani - 15 Septembrie 2010 09:19  

nimic rau, doar ca orezul difera de la marca la marca si nu intotdeaua absoarbe cat lichid estimez eu si mi-e mai usor se ajustez cantitatea de lapte daca il pun dupa ce orezul e fiert.
 

miha  acum 13 ani - 15 Aprilie 2011 23:24  

sunt f interesante miine o sa le incerc si eu ;)
 

Florina  acum 13 ani - 28 Septembrie 2011 17:44  

Felicitari sincere! A mancat pana si fiica-mea...si ea nu mananca nimic dulce daca nu are ciocolata.
 

Solomon Roxna  acum 12 ani - 10 August 2012 19:55  

am facut si reteta asta ...fff bune ...am folosit mai putin sirop ca mi se pareau cam dulci, asta mie ca ceilalti membrii ai familiei nu au avut de comentat......foarte bune merita incercate,...maine dupa metoda asta cu aluat de placinta fac spring rolls, pachete de primavara cu umpluturi diverse, la cuptor sa fie mai usoare nu inundate de ulei ..:d =P~
 

Cam  acum 3 luni - 22 Octombrie 2024 07:19  

Am facut aceasta reteta de multe ori,de fiecare data a fost un succes,cu atat mai mult cu cat este un desert atipic,iar cei care l-au gustat nu credeau ca umplutura este din orez.Multumesc si felicitari pentru toata inspiratia si informatia pe care o primim datorita tie!!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...