Rulouri cu orez si cocos
Retete desert Retete cu orez Retete lact-ovo-vegetariene
Am facut deunazi un peste la cuptor cu un sos cu lapte de cocos si mi-a ramas mai mult de jumatate din conserva. Cum nu e valabila decat 2 zile dupa deschidere am cautat rapid o reteta cu cocos. Reteta este inspirata de pe acest site.
Ingrediente
1 pachet foi de placinta
200 gr orez cu bob rotund
70 gr nuca de cocos
150 gr zahar
1 plic zahar vanilat
200 ml lapte de cocos (sau lapte de vaca)
50 gr unt topit
Sirop
150 gr zahar
150 ml apa
1/2 lamaie
nuca de cocos pentru decor
Bucati: 16
- Se pune orezul la fiert cu 2 1/2 cani de apa. Cand e fiert, apa trebuie sa fie absorbita aproape de tot.
- Se adauga laptele de cocos si se aduce iar la fierbere. Se adauga zaharul, zaharul vanilat si nuca de cocos si se mai fierbe cca 2 minute, amestecand. Se lasa compozitia la racit.
- Se pune la fiert intr-o craticioara zaharul cu apa pentru sirop. Cand zaharul e topit se adauga sucul de la lamaie si se continua fierberea pana obtineti o consistenta a siropului asemanatoare cu mierea, cca 3-4 minute la foc mare. Se lasa siropul la racit.
- Ungeti cu putin unt topit tava in care veti coace rulourile.
- Se ia o foaie de placinta si se aseaza pe masa de lucru. Se unge cu unt folosind pensula de silicon. Se aseaza deasupra o a doua foaie de placinta si se unge si aceasta cu unt. Se taie foile in patru: o data pe latime si inca o data pe lungime. Vom obtine patru dreptunghiuri egale.
- Pe fiecare bucata se aseaza la un capat o lingura buna din compozitia de orez. Se ridica marginile ca sa nu curga umplutura si apoi se ruleaza dinspre partea cu orezul.
- Repetam pana se termina umplutura sau foile.
- Se aseaza rulourile in tava, se ung deasupra cu unt topit si se coc la 200C pentru cca 40 minute, pana sunt rumene deasupra.
- Se scot din cuptor si se toarna cate o lingura de sirop pe fiecare rulou.
- Se presara nuca de cocos pe fiecare rulou, apoi se lasa la racit.
Se taie foile in doua, apoi in patru
Se aseaza orezul la un capat
Se ridica marginile
Rulourile in tava
Coapte
Cu sirop si nuca de cocos