Salata de ananas cu crema de ricotta
Retete desert Retete cu fructe Retete fara gluten Retete rapide Retete simple Retete salate
Genul meu de desert. Simplu, aromat, cremos. Neaparat intr-un bol pentru o atmosfera #informala... genul meu de atmosfera...
Ingrediente
150 gr ananas taiat cubulete
1 lingura ulei de masline aromat cu rozmarin
10 frunze busuioc
125 gr ricotta
1 lingurita cu varf miere
putin piper roz si negru pentru decor
Portii: 2
Calorii: 210 cal / portie
- Ananasul cubulete se amesteca cu uleiul aromat si busuiocul tocat fasiute. Se lasa sa stea pana pregatiti crema de ricotta.
- Pentru crema, mixati intr-un blender mic sau cu cel vertical ricotta cu mierea si 1 lingura de apa pana obtineti o crema fina.
- Impartiti crema in doua boluri mici (sau cesti de cappuccino) si apoi asezati jumatate din salata de ananas deasupra. Picurati uleiul ramas in bolul cu salata peste crema de ricotta. Decorati cu putin piper roz (sau fulgi de chili; sau samburi de rodie) si piper negru proaspat rasnit.
- Serviti imediat sau pastrati la frigider pana in momentul servirii.