Salata de gogonele cu mamaliguta
Retete aperitive Retete de post Retete ieftine Retete rapide Retete simple Retete romanesti Retete salate
Reteta mi-a fost trimisa de Raluca Dumitrescu si am avut cateva motive sa o incerc: in primul rand e sezonul gogonelelor, eu aveam o punga in frigider si habar nu aveam ce sa fac cu ele, in al doilea rand n-am auzit de asa ceva in viata mea si m-a intrigat rezultatul si in ultimul rand se pare ca e o reteta a strabunicii Ralucai, deci merita incercata si numai fiindca a rezistat atatea generatii.
Raluca, sa-ti spun drept am pornit cu avant in prepararea salatei, dar spre final m-au lovit indoielile... insa au durat numai pana am gustat-o, este o salata foarte buna, usoara si putin acrisoara. Cum m-ai sfatuit, am servit-o cu mamaliguta si se potrivesc foarte bine, dar cred ca merge servita si cu paine prajita, pentru cei mai grabiti. Verdictul este clar: o sa o mai fac sezonul asta, cat mai sunt gogonele in piata.
Ingrediente
500 gr gogonele (rosii verzi)
1 ceapa mica
2 linguri ulei
sare, piper
Mamaliguta
1/2 cana malai
1 1/2 cani apa
sare
Portii: 2
- Preparati mamaliga: adaugati apa rece intr-o oala si puneti malaiul peste. Adaugati sare si amestecati. Cand incepe sa se ingroase mamaliga incepeti sa amestecati rapid pana e facuta, adica pana incepe sa se desprinda de pe peretii oalei.
- Puneti mamaliga intr-o tavita unsa cu putin ulei. Lasati sa se raceasca.
- Intre timp preparati salata de gogonele: incingeti uleiul intr-o tigaie si adaugati gogonelele taiate foarte marunt (eu le-am maruntit in robot). Caliti-le pana se inmoaie bine, cam 10 minute, amestecand continuu. Cand sunt gata, stingeti focul si adaugati ceapa tocata marunt. Condimentati salata cu sare si piper.
- Rasturnati mamaliga din tavita si taiati-o felii. Ungeti deasupra cu putin ulei si prajiti bucatile de mamaliga pe grill (sau tigaia grill) pe ambele parti, pana se rumenesc usor.
- Serviti salata de gogonele calduta sau rece cu bucati de mamaliga.
Maruntim gogonelele
Rasturnam mamaliga si taiem felii
O prajim pe gratar
Salata de gogonele cu mamaliguta
Comentarii (20)
Ultimele comentarii
vero acum 14 ani - 11 Octombrie 2010 15:23
salata de gogonele = exact ca cea de vinete .se serveste cu paine
irina acum 12 ani - 8 Decembrie 2011 15:35
gogonelele sunt verzi din cate inteleg, nu?nu murate...pot face cu murate?Ioana acum 12 ani - 8 Decembrie 2011 15:37
da, gogonele crude.Luminita Martinas acum 12 ani - 8 Decembrie 2011 21:09
wawww ce frumos!!! si cred gustos!!! neaparat trebuie sa incercam si noi !!!!Senni acum 11 ani - 20 Septembrie 2013 19:05
Salut Ioana.M-a intrigat reteta si am facut-o, la noi se gasesc inca gogonele. Noi am adaugat ceapa la sfarsit in tigaie si am inchis focul (electric). Am amestecat din cand in cand. E absolut fantastic cum doua ingrediente atat de simple pot da o asemenea savoare! Merci Ioana! Si multumiri Ralucai!
VIORICA acum 11 ani - 25 Septembrie 2013 21:25
Bunica mea facea aceasta salata cu gogonelele coapte pe gratar ca pe vinete .in rest la fel . Incercati si asa si nu o sa regretati .Crina acum 11 ani - 2 Octombrie 2013 22:16
Salata cu gogonele coapte este foarte buna, Se pune la calit o ceapa mare toccata marunt, se adauga gogonelele tocate si se fierbe. Adaugati spre final o foaie de dafin, piper, sare , un catel de usturoi tocat, un galbenus de ou zbatut bine cu o lingura de apa.andreea stanca acum 11 ani - 7 Octombrie 2013 11:40
poi gogonelele sunt acre ce pui ca sa scoti acreala eu am facut salat dar e f acra .....?dana acum 9 ani - 21 Octombrie 2015 10:24
unde punem ceapa? multumesc :) :)Ioana acum 9 ani - 21 Octombrie 2015 10:30
la pasul 3: "Cand sunt gata, stingeti focul si adaugati ceapa tocata marunt. "Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email