Sardine la gratar
Retete cu peste si fructe de mare Retete pentru gratar Retete rapide Retete simple
Am avut un weekend prolific, cu omega-3 si adrenalina. La gratarul traditional de 1 Mai am avut sardine la gratar cu sos gribiche iar a doua zi 3 minute de adrenaliana cu Bogdan Marisca la o tura de drifting in cadrul programului "2 la suta pentru SMURD".
Ingrediente
25 sardine proaspete
4 linguri ulei
1 lingura suc de lamaie
putina coaja de lamaie
1/2 lingurita oregano uscat
3 catei usturoi striviti
sare de mare, piper
Portii: 4
- Se cresteaza sardinele pe burtica si se curata de intestine. Se spala bine sub jet de apa de rece. Se presara sare de mare si piper din belsug peste ele.
- Se amesteca uleiul cu sucul de lamaie pana devine ca o emulsie. Se adauga restul ingredientelor si se omogenizeaza. Se toarna aceasta marinata peste sardine si se amesteca pana sunt bine acoperite. Se lasa cu marinata macar 1 ora.
- Pe gratarul incins si uns cu slaninuta se aseaza sardinele si se lasa cca 5 minute pe fiecare parte, pana pielea arata crocanta.
- Se servesc calde cu suc de lamaie, cu mujdei de usturoi sau cu sos gribiche.
Sardinele marinate pe gratar
Sardinele sunt gata