Sardine la gratar

Retete cu peste si fructe de mare Retete pentru gratar Retete rapide Retete simple

Am avut un weekend prolific, cu omega-3 si adrenalina. La gratarul traditional de 1 Mai am avut sardine la gratar cu sos gribiche iar a doua zi 3 minute de adrenaliana cu Bogdan Marisca la o tura de drifting in cadrul programului "2 la suta pentru SMURD".

Ingrediente

25 sardine proaspete
4 linguri ulei
1 lingura suc de lamaie
putina coaja de lamaie
1/2 lingurita oregano uscat
3 catei usturoi striviti
sare de mare, piper

Portii: 4

  1. Se cresteaza sardinele pe burtica si se curata de intestine. Se spala bine sub jet de apa de rece. Se presara sare de mare si piper din belsug peste ele.
  2. Se amesteca uleiul cu sucul de lamaie pana devine ca o emulsie. Se adauga restul ingredientelor si se omogenizeaza. Se toarna aceasta marinata peste sardine si se amesteca pana sunt bine acoperite. Se lasa cu marinata macar 1 ora.
  3. Pe gratarul incins si uns cu slaninuta se aseaza sardinele si se lasa cca 5 minute pe fiecare parte, pana pielea arata crocanta.
  4. Se servesc calde cu suc de lamaie, cu mujdei de usturoi sau cu sos gribiche.

Sardinele marinate pe gratar

Sardinele sunt gata

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...