Sardine la tigaie

Retete aperitive Retete din Grecia Retete cu peste si fructe de mare Retete rapide Retete simple

Usor de gatit, usor de mancat: sardine in sos picant.

Dupa ce gustati sosul, sigur ii veti gasi si alte intrebuintari, nu doar pentru peste. Este mult prea bun ca sa-l limitam la o reteta.

Ingrediente

250 gr sardine (sau ansoa)
50 gr branza feta
30 ml ulei masline extravirgin
30 ml vin alb sec
100 ml apa
1 lingurita mustar
2 linguri patrunjel tocat
1/4 lingurita oregano uscat
1 ardei iute (am folosit 1/2 ardei bulgaresc rosu+1/2 ardei bulgaresc verde pentru culoare)
1/4 lamaie
piper

Portii: 3

  1. Daca sardinele sunt congelate lasati-le sa se dezghete in lapte.
    Se curata sardinele:
    - se taie capul
    - se despica pe burta
    - se prinde coloana dinspre partea cu capul si se trage spre coada, se va desprinde usor, cu tot cu intestinele
    - se spala bine fileurile si se presara cu putina sare
  2. Se amesteca cu telul mustarul si uleiul. Se adauga apa si vinul. Se toarna acest amestec intr-o tigaie marga (cca 25 cm) si se aduce la fierbere. Se sfarma feta in acest sos si se presara putin piper macinat. Se fierbe sosul timp de 2 minute.
  3. Se adauga patrunjelul tocat marunt, oregano si ardeiul iute taiat rondele. Se amesteca. Se gusta sosul de sare (feta e destul de sarata).
  4. Se trage tigaia de pe foc si se aseaza frumos fileurile de peste in tigaie.
  5. Se pune tigaia iar pe foc si cand incepe sa fiarba se pune capacul. Se lasa sa fiarba inabusit timp de cca 2-3 minute (sau pana fileurile sunt facute, in functie de dimensiunea lor). Se trage tigaia de pe foc, se ia capacul si se stoarce putin suc de lamaie peste fileuri.
  6. Se serveste cu paine proaspata.

Fierbem sosul

Adaugam verdeturile si ardeiul iute

Asezam sardinele

Sardine la tigaie

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...