Sorbet de grapefruit

Retete desert Retete cu fructe

Reteta Sorbet de grapefruit

Va place grapefruitul? Dar tarhonul? Acum le-am incorporat pe amandoua intr-un sorbet de un roz pal, delicat. Cu toate ca mi-ar placea sa incercati combinatia, puteti omite tarhonul pentru a face un sorbet simplu de grapefruit sau va puteti juca cu alte arome (menta, busuioc).

Ingrediente

4 grapefruit roz
100  gr zahar
100 ml apa
3 fire tarhon (optional)

Portii: 4-5

  1. Se stoarce sucul de la 2 grapefruituri, cat sa obtineti 400 ml suc.
  2. Celelalte doua grapefruituri se taie felii, procedand ca in acest filmulet.
  3. Se pune zaharul la fiert impreuna cu apa si se fierbe la foc mic pana se topeste zaharul, fara a amesteca. Apoi se da focul un pic mai mare si se lasa sa fiarba 5 minute. Se adauga 2 fire tarhon, se acopera vasul si se lasa sa se infuzeze 10 minute, apoi se scoate tarhonul din sirop.
  4. Se pune siropul intr-un vas gradat si ar trebui sa aveti 160 ml. Se toarna jumatate (80 ml) peste sucul de grapefruit si se amesteca bine.
  5. Restul de sirop fierbinte se adauga peste feliile de grapefruit impreuna cu frunze de tarhon tocate. Se pun la frigider sa se macereze, pana e gata sorbetul.
  6. Se pune sucul de grapefruit intr-o cutie larga cu capac si se da la congelator cateva ore. La fiecare ora scoateti sorbetul si amestecati bine in el sa nu se faca cristale mari de gheata, sa fie mai cremos. Daca doriti, puteti lasa sorbetul in vasul unui robot de bucatarie si la fiecare ora doar il scoateti si mixati 30 secunde (este foarte confortabil asa, daca nu aveti nevoie de robot intre timp). Dupa cateva ore (cca 5-6) ar trebui sa aveti un sorbet numai bun de consumat. In acel moment mixati-l timp de 1 minut in robotul de bucatarie (mai ales daca l-ati congelat in cutie) ca sa devina cremos.
    * sorbetul se poate prepara si in masina de inghetata, conform instructiunilor care o insotesc
    Daca lasati sorbetul peste noapte la congelator se va intari. In acest caz, scoateti-l din congelator si lasati-l 10-15 minute la temperatura camerei, doar cat sa-l puteti strapunge cu lingura. Puneti-l in robotul de bucatarie si mixati timp de 1 minut, pana redevine cremos.
  7. Servire: asezati in farfurii felii de grapefruit macerat cu putin sirop si deasupra cate un glob mare de sorbet.

Grapefruit macerat

Grapefruit macerat

Sorbet in robot

Sorbet in robot

Comentarii (1)

 

Maria  acum 10 ani - 19 Iunie 2014 11:38  

O minunatie
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...