Spaghetti alla siciliana

Retete din Italia Retete cu paste Retete cu peste si fructe de mare Retete rapide Retete simple

Fie ca de abia am revenit din vacanta de vara, fie ca e iarna si visez la urmatoarea, aceste paste imi vindeca pentru un timp dorul de mare.

Ingrediente

65 gr spaghetti
3 fileuri ansoa in ulei
1 catel mare de usturoi
1 lingura rasa capere (preferabil in sare; tinute in apa 10 minute sa se desareze)
1/4 legatura patrunjel
1 lingurita pasta de rosii
1 lingurita ardei iute macinat in ulei (sau pasta de ardei iute; puteti folosi in loc 1 lingurita rasa fulgi de chili, dar in acest caz adaugati 2 lingurite pasta de rosii)
2 linguri ulei de masline extravirgin

Portii: 1
Calorii: 468 cal

  1. Pastele se fierb in apa cu sare conform timpului de pe pachet.
  2. Pana fierb pastele, tocati marunt ansoa, striviti usturoiul, tocati grob caperele (chiar daca sunt mici, isi lasa mai bine aroma), tocati fin patrunjelul.
  3. Intr-o tigaie larga (cca 30 cm; e ideala pentru 1 sau 2 portii) adaugati uleiul si pastele de rosii si ardei iute. Amestecati sa se dizolve si puneti tigaia pe foc.
  4. Cand incepe sa sfaraie continutul tigaii, prajiti pasta de rosii si ardei 30 secunde, apoi adaugati restul ingredinetelor pregatite (in afara de paste). Amestecati si sotati la foc mediu timp de 2 minute.
  5. Adaugati pastele scurse (lasati foarte putina apa pe ele) si amestecati continuu pana sosul e absorbit de paste (inca 2 minute). Gustati de sare, dar ansoa e de obicei suficient de sarata.
  6. Savurati cu placere pastele calde. Verificati dorul de mare, daca nu a disparut complet, repetati a doua zi.

Spaghetti alla siciliana

Spaghetti alla siciliana

Spaghetti alla siciliana

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...