Spatzle cu salvie si cascaval afumat
Retete cu branza Retete cu paste Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide
In sosul cremos, aromat cu salvie si ingrosat cu cascaval afumat, am adaugat galuscute facute in casa. Pranzul e gata, poftiti va rog!
Ingrediente
1 portie galuscute (spatzle)
15 frunze salvie
2 catei usturoi
200 ml smantana dulce pentru gatit (15% grasime)
50 gr cascaval afumat
1 lingura unt
1 lingura ulei
sare, piper negru, nucsoara
Portii: 2
- Se prepara galuscutele (spatzle) urmand reteta de aici. Se scot cu paleta intr-un bol, se stropesc cu foarte putin ulei, se amesteca (ca sa nu se lipeasca) si se lasa pana e nevoie de ele.
- Intr-o tigaie se incinge untul si uleiul. Se adauga frunzele de salvie si se prajesc cam 2 minute (dati focul la mic sa nu ardeti untul), pana devin crocante (nu se vede, trebuie sa le verificati). Se scot pe o farfurie, lasand 5 frunze in tigaie.
- Se adauga usturoiul curatat de coaja dar lasat intreg si smantana. Se incalzeste la foc mic timp de 3 minute (nu trebuie sa fiarba, doar sa fie fierbinte ca sa se infuzeze cu salvie si usturoi; inainte de a adauga cascavalul, daca doriti, puteti scoate aceste arome din smantana). Se condimenteaza cu sare, piper si 1 varf cutit nucsoara.
- Se adauga cascavalul razuit si se amesteca pana se topeste. Se gusta de condimente.
- Se adauga galuscutele si se amesteca bine.
- Se imparte in doua farfurii calde (le tineti in cuptorul usor incalzit sau in microunde) si asezati deasupra frunze crocante de salvie. Daca doriti puteti presara parmezan. Se servesc imediat.