Sticksuri

Retete aluaturi Retete gustari (snack)

Ceva crocant de rontait. Cel mai bine merg cu branzeturi.

Ingrediente

300 gr faina alba (BL500)
200 ml apa calduta
5 gr drojdie uscata instant
1 lingurita rasa sare
malai si boabe de coriandru

  1. Se amesteca 100 gr faina cu 2 varfuri cutit din drojdia uscata. Se adauga 100 ml apa si se amesteca viguros cu o lingura timp de 1 minut.
  2. Se acopera cu folie de plastic vasul si se pune la loc caldut sa creasca 4 ore.
  3. Dupa 4 ore se adauga peste aceasta maia restul de faina amestecata cu restul de drojdie, restul de apa in care s-a dizolvat sarea. Se framanta bine pana aveti un aluat elastic (sau 5 minute cu robotul; sau o tura in masina de paine). Va rezulta un aluat foarte elastic si usor lipicios.
  4. Se pune aluatul in bol uns cu putin ulei si se lasa la crescut la loc caldut 30 minute.
  5. Se impatura aluatul in 4 direct in bol.
  6. Se mai lasa la crescut 1 ora.
  7. Pe masa de lucru presarati putin faina alba si apoi presarati malai din belsug. Daca doriti, striviti in mojar 2 lingurite boabe de coriandru si le presarati si pe ele peste malai.
  8. Rasturnati aluatul pe masa de lucru astfel pregatita. Intindeti o foaie subtire cam de un deget. Intoarceti aluatul si pe a doua parte ca sa se lipeasca si acolo malai si coriandru.
  9. Cu o rola de patiserie taiat fasii groase de 1 deget.
  10. Luati fiecare fasie pe rand si rulati-o usor pe masa de lucru sa se acopere peste tot de malai si coriandru.
  11. Asezati sticksurile obtinute in tava cuptorului pe care ati pus hartie de copt. Daca doriti sa fie mai interesante pt. copii, nu le asezati drepte.
    * stickurile vor intra in doua tavi
  12. Introduceti tava in punga de plastic si lasati la crescut pana se incinge cuptorul la 250C. Coaceti sticksurile pana sunt usor rumene (cca 15 minute).

Maia

Aluatul framantat

Aluatul crescut

Sticksuri

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...