Supa de mazare

Retete cu legume Retete de post Retete ieftine Retete rapide Retete simple Retete de supe si ciorbe

Reteta Supa de mazare

Supa de mazare de post. Este gata cat ati zice "mazare" ;)

Ingrediente

400 gr mazare (proaspata sau congelata)
1 ceapa
2 catei de usturoi
1/2 legatura patrunjel
1 lingura pasta de ardei dulce
1 lingurita boia dulce
50 ml bulion
1 foaie dafin
2 felii paine (fara coaja)
1-2 fire marar
sare, piper
2 linguri ulei

Portii: 2-3

  1. Ceapa, usturoiul, patrunjelul si pasta de ardei se mixeaza in blender ca sa obtinem o pasta. Daca nu aveti blender le tocati cat de marunt puteti.
  2. Caliti pasta in uleiul incins vreo 3 minute. Adaugati sare, 2 prize piper, boiaua, dafinul si mazarea si stingeti totul cu 2 cani si jumatate de apa (apa cat sa depaseasca mazarea). Turnati bulionul si la final rupeti painea bucatele mici.
  3. Fierbeti totul, la foc mediu pentru 20-25 minute, pana mazarea e fiarta. Cand e gata, presarati mararul tocat foarte marunt. Gustati de sare.

Adaugam painea

Adaugam painea

Supa de mazare

Supa de mazare

Comentarii (25)

 

Ultimele comentarii

ciprian  acum 13 ani - 22 Martie 2011 16:36  

Foarte gustoasa si nu asa greu de facut. Nu se face exact cum ai zis tu Ioana "cat ai zice mazare", ci ia putin mai mult timp cat ai zice mazareeeeeeeeeeee :)
 

Ioana  acum 13 ani - 23 Martie 2011 15:03  

cipri, eu sunt ardeleanca ;) vorbesc mai molcom
 

ionela  acum 13 ani - 8 Aprilie 2011 12:09  

Pot spune doar doua cuvinte: super buna!
 

Robert  acum 13 ani - 29 Iulie 2011 21:33  

Multumim de reteta, e super, eu am mai pus citeva felii de slanina afumata ,delicios =P~
 

Dana  acum 12 ani - 24 Ianuarie 2012 13:20  

Interesanta reteta ta;am sa o incec,cu siguranta. :)
 

oliv  acum 12 ani - 20 Aprilie 2012 16:04  

eu acum o fac....si sunt foarte curios cu iese ca am incurcat frate bulionul din cauza ca m-am grabit cu ceva sirop :))aratau la el in sticle
:)))))
 

Ioana  acum 12 ani - 20 Aprilie 2012 16:49  

o... nu.... macar era sirop mai acrisor?
 

Diana  acum 12 ani - 15 Septembrie 2012 21:46  

Ioana, multumesc pt. reteta! Tocmai am facut aceasta supa si a iesit delicioasa! Nu sunt prietena cu mazarea si nu as fi crezut ca folosind asa putine ingrediente poate iesi ceva atat de bun, dar uite ca m-am inselat. Mersi! :)
 

Jana  acum 9 ani - 19 Februarie 2015 22:54  

Foarte buna supa. Painica o face, intr-adevar, cremoasa. Mi-a placut faza cu pasta de la inceput. In special aroma intensa a acesteia. Multumesc inca o data, Ioana.
 

Ioana  acum 9 ani - 20 Februarie 2015 09:35  

sa-ti fie de bine, Jana!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...