Supa de mazare
Retete cu legume Retete de post Retete ieftine Retete rapide Retete simple Retete de supe si ciorbe
Supa de mazare de post. Este gata cat ati zice "mazare" ;)
Ingrediente
400 gr mazare (proaspata sau congelata)
1 ceapa
2 catei de usturoi
1/2 legatura patrunjel
1 lingura pasta de ardei dulce
1 lingurita boia dulce
50 ml bulion
1 foaie dafin
2 felii paine (fara coaja)
1-2 fire marar
sare, piper
2 linguri ulei
Portii: 2-3
- Ceapa, usturoiul, patrunjelul si pasta de ardei se mixeaza in blender ca sa obtinem o pasta. Daca nu aveti blender le tocati cat de marunt puteti.
- Caliti pasta in uleiul incins vreo 3 minute. Adaugati sare, 2 prize piper, boiaua, dafinul si mazarea si stingeti totul cu 2 cani si jumatate de apa (apa cat sa depaseasca mazarea). Turnati bulionul si la final rupeti painea bucatele mici.
- Fierbeti totul, la foc mediu pentru 20-25 minute, pana mazarea e fiarta. Cand e gata, presarati mararul tocat foarte marunt. Gustati de sare.
Adaugam painea
Supa de mazare
Comentarii (25)
Ultimele comentarii
ciprian acum 13 ani - 22 Martie 2011 16:36
Foarte gustoasa si nu asa greu de facut. Nu se face exact cum ai zis tu Ioana "cat ai zice mazare", ci ia putin mai mult timp cat ai zice mazareeeeeeeeeeee :)Ioana acum 13 ani - 23 Martie 2011 15:03
cipri, eu sunt ardeleanca ;) vorbesc mai molcomionela acum 13 ani - 8 Aprilie 2011 12:09
Pot spune doar doua cuvinte: super buna!Robert acum 13 ani - 29 Iulie 2011 21:33
Multumim de reteta, e super, eu am mai pus citeva felii de slanina afumata ,delicios =P~Dana acum 12 ani - 24 Ianuarie 2012 13:20
Interesanta reteta ta;am sa o incec,cu siguranta. :)oliv acum 12 ani - 20 Aprilie 2012 16:04
eu acum o fac....si sunt foarte curios cu iese ca am incurcat frate bulionul din cauza ca m-am grabit cu ceva sirop :))aratau la el in sticle:)))))
Ioana acum 12 ani - 20 Aprilie 2012 16:49
o... nu.... macar era sirop mai acrisor?Diana acum 12 ani - 15 Septembrie 2012 21:46
Ioana, multumesc pt. reteta! Tocmai am facut aceasta supa si a iesit delicioasa! Nu sunt prietena cu mazarea si nu as fi crezut ca folosind asa putine ingrediente poate iesi ceva atat de bun, dar uite ca m-am inselat. Mersi! :)Jana acum 9 ani - 19 Februarie 2015 22:54
Foarte buna supa. Painica o face, intr-adevar, cremoasa. Mi-a placut faza cu pasta de la inceput. In special aroma intensa a acesteia. Multumesc inca o data, Ioana.Ioana acum 9 ani - 20 Februarie 2015 09:35
sa-ti fie de bine, Jana!Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email