Toast cu ciocolata
Retete pentru Mic Dejun Retete rapide Retete din Spania
Spaniolii stiu cum se mananca cu stil ciocolata la micul dejun.
Ingrediente
1 demi-bagheta
100 gr ciocolata neaga (de calitate; 70-90%)
4 lingurite ulei de masline extravirgin fructat (am folosi ulei spaniol din soiul Arbequina)
fleur de sel (sau sare Maldon)
Portii: 2
- Se topeste ciocolata pe abur. Se lasa pana e nevoie de ea.
- Se taie bagheta in doua pe lungime. Se picura cate 2 lingurite de ulei pe fiecare parte.
- Se prajeste pe tigaia grill cu taietura in jos pana prinde urme frumoase de gratar si devine crocanta pe acea parte.
- Se picura ciocolata pe fiecare bucata. Se taie apoi bucati pe latime.
- Se aseaza bucatile pe farfuria de servire, se presara cu fleur de sel si apoi se picura 2 lingurite de ulei peste ele.
- Se servesc imediat, cat ciocolata e moale.