Tocanita de pipote si inimi cu paste
Retete de mancaruri cu carne Retete cu paste Retete cu carne de pui Retete ieftine Retete simple Retete romanesti
Reteta e de la mama, deci garantat buna. A fost postata prima data pe site in 2008, reteta in sine nu am modificat-o aproape deloc, dar avea nevoie de o poza mai buna si o rescriere mai clara si detaliata.
Ingrediente
1 kg pipote pipote si inimi
300-350 gr paste scurte (fusili)
1 ceapa
2-3 fire ceapa verde (optional)
1/2 ardei gras rosu
1/4 legatura patrunjel
sare, piper
1 lingurita cu varf boia dulce (puteti adauga si putina boia iute daca doriti)
4 linguri ulei
Portii: 5
- Se toaca ceapa, se taie ceapa verde rondele si ardeiul se taie marunt. Se calesc in ulei pana se inmoaie bine de tot, cam 5 minute.
- Pipotele se taie in doua si se curata de zonele cu zgarci (cele care unesc cele doua zone ale pipotei). Taiati apoi fiecare bucata curatata inca in doua. Acest pas este optional, puteti lasa pipotele si necuratate dar zgarciurile se simt la final chiar daca le fierbi bine. Inimile se lasa intregi sau daca sunt mai mari se taie in doua pe lungime. Se spala bine in multe ape, pana apa ramane curata pe ele.
- Se adauga pipotele si inimile, sare si piper peste legumele calite. Se adauga si 300 ml apa si se fierbe cu capac, la foc mic, timp de 1 ora.
- Intre timp se fierb pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet.
- Cand carnea e fiarta, in oala trebuie sa va ramana sos cat sa acopere carnea, sa nu-l lasati sa scada de tot. Adaugati boiaua si patrunjelul tocat si mai fierbeti 5 minute fara capac. Dregeti de sare.
- Adaugati pastele scruse peste tocanita si amestecati cam 1-2 minute pana absorb tot sosul. Este foarte buna si reincalzita!
Tocanita de pipote si inimi
Comentarii (36)
Ultimele comentarii
basil acum 10 ani - 6 Mai 2014 13:45
Daca am pus si ciuperci,am gresit? Mie mi-a placut mult:)Ioana acum 10 ani - 6 Mai 2014 14:00
atunci e clar ca nu ai gresit :)Cathy acum 10 ani - 24 Iunie 2014 13:57
=P~ Chiar cautam o reteta noua de pipotele si una de paste, asta e ideala pentru ca le combina. ;)Zoe Radu acum 10 ani - 24 Iunie 2014 18:14
Da....o mancare foarte gustoasa! =P~Ana acum 10 ani - 29 Iunie 2014 12:55
Buna ziua,cred ca e delicioasa, voi face si eu,dar mie imi place mult si vasul de prezentare, e tot de la mama? sau putem sa gasim de cumparat pe undeva? multam fain!
Ioana acum 10 ani - 30 Iunie 2014 08:31
ana, vasul e de la bunica-mea. habar nu am de unde l-a luat, probabil de la magazinul din sat :)anonim acum 10 ani - 15 Septembrie 2014 23:12
Asa de mult imi place acest sit !!!Keep up the good work :)
Ioana acum 10 ani - 16 Septembrie 2014 09:49
multumesc pentru apreciere :)Ioana acum 8 ani - 3 Ianuarie 2016 23:17
Foarte buna reteta eu am doar 16 ani si nu stiam sa fac de mancare deloc pentru ca mama mea ma parasit a plecat de acasa si asa de pe retete am invatat sa fac de mancare multumesc :) :) :)doru acum 7 ani - 11 Iunie 2017 16:36
ma gndeam caimi dai o reteta ceva ca asa sqa firbipipottele sa sa faci o chestie scazut e simplus,stii cum se face ciorba dea burta era ceva la fel pt ca si stomacul de gaina sedigera greu ,da ooricum multam pt dica,sLasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email