Trufe de ciocolata alba cu ghimbir
Ingrediente
150 gr ciocolata alba
50 ml smantana pentru frisca (minim 35% grasime)
5-7 gr ghimbir
coaja rasa de la 1/4 lamaie (preferabil Meyer)
nuca de cocos
Calorii: 1100 cal / total (impartiti la cate trufe ati modelat si aveti caloriile pe bucata)
- Se infierbanta smantana intr-o craticioara si se adauga ghimbirul taiat bucati mici si coaja de lamaie. Se acopera vasul si se lasa la infuzat 10-15 minute.
- Se strecoara printr-o sita fina (cea de ceai e potrivita), presand pe solide sa extrageti cat mai multa smantana.
- Se pune ciocolata tocata marunt pe abur, sa se topeasca. Fiti atenti la vas sa nu ajunga in apa si la intensitatea caldurii, fiindca ciocolata alba e mai sensibila la caldura decat cea neagra. Cand e topita, se adauga smantana aromata si se amesteca rapid.
- Se lasa sa revina la temperatura camerei, apoi se poate da la frigider pana e suficient de solida (macar 1 ora, dupa aceea puteti testa) ca sa puteti forma usor bile.
- Se ia cu o lingurita amestec de ciocolata si se da forma de bila. Se trec bilele prin nuca de cocos deshidratata.