Unt aromat
Retete condimente Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple
E o combinatie foarte usor de realizat dar de efect. Merge foarte bine la cartofii natur, porumbul copt sau gratarele de porc sau vita.
Ingrediente
150 gr unt
3-4 fire patrunjel
2 fire cimbru
2 fire marar (sau 1 fir rozmarin)
- Se toaca verdeturile marunt.
- Untul, daca e rece, se pune intr-o punga si se apasa cu sucitorul de cateva ori, intorcandu-l pe toate partile pana e moale. Daca e la temperatura camerei sariti peste acest pas.
- Se pune untul intr-un bol si se freaca inca putin. Daca lasa apa, scurgeti-o.
- Adaugati verdeturile si amestecati bine.
- Asezati untul aromat pe o folie de plastic, rulati sub forma de baton si dati la frigider pana in momentul consumarii. Daca va grabiti, puteti sa-l puneti in congelator, in 15 minute va fi bun de folosit. Cand se foloseste, se taie rondele din el.
Unt rece
Apasam untul cu sucitorul
Unt cu verdeturi
Rulou
Comentarii (7)
Raluca acum 15 ani - 4 Iunie 2009 16:00
Excelent! O idee super pt a da savaore gratarului de vita sau pui! :)aida acum 15 ani - 4 Iunie 2009 18:59
f ingenios.bravo! ;)viorica acum 15 ani - 10 Iunie 2009 09:00
am facut si eu untul! Dar am adaugat putina sare.. ;)elena acum 15 ani - 12 Octombrie 2009 21:37
buna ! multumesc pentru ajutor!daca gasesc reteta cu aroma de cascaval,am rezolvat cu pop cornul !
;) :)
DAIANA acum 15 ani - 14 Octombrie 2009 13:48
Buna!Putem pastra untul si la congelator?
Ioana acum 15 ani - 14 Octombrie 2009 14:33
da, doar sa-l invelesti in cateva randuri de folie si poate il pui chiar intr-o cutiuta, ca ia mirosurile foarte usorAndrei acum 13 ani - 10 Aprilie 2011 18:41
Urmatoarea reteta va fi asta!!! :) arata genial :XLasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email