Unt aromat
Retete condimente Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple
E o combinatie foarte usor de realizat dar de efect. Merge foarte bine la cartofii natur, porumbul copt sau gratarele de porc sau vita.
Ingrediente
150 gr unt
3-4 fire patrunjel
2 fire cimbru
2 fire marar (sau 1 fir rozmarin)
- Se toaca verdeturile marunt.
- Untul, daca e rece, se pune intr-o punga si se apasa cu sucitorul de cateva ori, intorcandu-l pe toate partile pana e moale. Daca e la temperatura camerei sariti peste acest pas.
- Se pune untul intr-un bol si se freaca inca putin. Daca lasa apa, scurgeti-o.
- Adaugati verdeturile si amestecati bine.
- Asezati untul aromat pe o folie de plastic, rulati sub forma de baton si dati la frigider pana in momentul consumarii. Daca va grabiti, puteti sa-l puneti in congelator, in 15 minute va fi bun de folosit. Cand se foloseste, se taie rondele din el.
Unt rece
Apasam untul cu sucitorul
Unt cu verdeturi
Rulou