Unt aromat

Retete condimente Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple

E o combinatie foarte usor de realizat dar de efect. Merge foarte bine la cartofii natur, porumbul copt sau gratarele de porc sau vita.

Ingrediente

150 gr unt
3-4 fire patrunjel
2 fire cimbru
2 fire marar (sau 1 fir rozmarin)

  1. Se toaca verdeturile marunt.
  2. Untul, daca e rece, se pune intr-o punga si se apasa cu sucitorul de cateva ori, intorcandu-l pe toate partile pana e moale. Daca e la temperatura camerei sariti peste acest pas.
  3. Se pune untul intr-un bol si se freaca inca putin. Daca lasa apa, scurgeti-o.
  4. Adaugati verdeturile si amestecati bine.
  5. Asezati untul aromat pe o folie de plastic, rulati sub forma de baton si dati la frigider pana in momentul consumarii. Daca va grabiti, puteti sa-l puneti in congelator, in 15 minute va fi bun de folosit. Cand se foloseste, se taie rondele din el.

Unt rece

Apasam untul cu sucitorul

Unt cu verdeturi

Rulou

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...