Vin alb fiert
Retete bauturi Retete de Craciun
A nins, am alergat si apoi ne-am incalzit cu vin alb fiert. Frumoasa zi!
Ingrediente
4 cani vin alb (1 l)
4 linguri zahar
8 cuisoare
6 pastai cardamom verde
1 steluta anason
1 baton de 5 cm scortisoara
4 felii ghimbir
50 ml brandy de pere (am folosit Kruskovac, cumparat din Istria)
Portii: 4
- Se pun toate ingredientele intr-o craticioara si se aduce vinul la fierbere. Cum incepe sa fiarba se pune capacul si se lasa 1 minut la fiert.
* cantitatea de zahar este orientativa, este pentru vin alb sec; daca folositi alt tip de vin adaptati cantitatea de zahar
** daca nu aveti brandy de pere puteti adauga cateva felii de pere - Se stinge focul si se lasa vinul acoperit timp de 10 minute sa se infuzeze.
- Inainte de servire il reinfierbantati. Il strecurati in cani.