Picnic in Cindrel

Vacante

Reteta Picnic in Cindrel

Sunt genul de persoana ordonata si disciplinata, careia ii place sa planifice tot, tot. Cand plec undeva trebuie sa stiu cand ajungem, unde dormim, ce si unde mancam. Ma informez, fac rezervari, fac bagajele dupa ce citesc din 10 surse prognoza meteo. In weekendul acesta insa lucrurile au stat altfel, nimic planificat, insa totul s-a aranjat de la sine.

Joi am hotarat brusc sa participam la un eveniment gastronomic de langa Sibiu. Aflasem de asociatia My Transylvania inca din toamna de la cumnata mea si mi-a placut initiativa de popularizare si pastrare a traditiilor, a legaturii cu satul, natura si istoria.

Am sunat si mai erau fix doua locuri pentru picnicul cu cirese din Cisnadioara.  Radu a gasit rapid o camera la o pensiune din centrul Sibiului, intr-un weekend aglomerat, dedicat Festivalului International de Teatru de care noi n-am stiut pana am ajuns acolo. Foarte bine ca n-am stiut, optimismul ne-a ajutat sa nu ne dam batuti dupa ce la primele pensiuni i-au spus ca totul e rezervat pe weekend. Vineri ne-am pornit catre Sibiu. Tot drumul a plouat cu galeata. Nu stiu cum, dar nu ne-am intrebat nicio clipa cum o sa fie picnicul pe o astfel de vreme.

Am ajuns abia la 9 seara si ne-am gandit ca am vrea sa mancam paste la Max. Restaurantul se golise la acea ora, fiindca incepuse meciul Romania-Franta. Yes!!! Un restaurant doar pentru noi. Nici daca planificam nu iesea atat de bine.

A doua zi dimineata am pornit catre Cisnadioara, pentru picnic. Am fost intampinati intr-un foisor de lemn cu hencles si cafea. De hencles am aflat doar acum cateva luni si l-am gustat doar o data in piata din Sibiu. M-am bucurat ca am avut ocazia sa-l gust proaspat, preparat chiar in Cisnoadioara.

Intr-un colt era amenajata o masa bogata cu mancarea noastra pentru picnic. Erau mancaruri traditionale, cu ingrediente din zona Sibiului. Vedeti jos pozele, erau acolo de la ceapa verde si slanina, lichiu cu ceapa sau varza, la gem de fenicul, branzeturi de Sibiu, tarte si pestouri cu verdeturi. Si evident cosuri cu cirese. Cel mai mult mi-a placut pestoul de marar si gemul de fenicul. Organizarea a fost impecabila. Am avut la dispozitie caserole si pungi pentru ca fiecare sa-si puna in pachet tot ce pofteste. Pentru mine cate putin din fiecare, ca sunt tare curioasa si pofticioasa. Cateodata ma gandesc ca trebuie sa par ciudata rau in preajma mancarii, cu ochii sticlind si iscodind fiecare platou, tragand cu urechea la orice suna a reteta.

Am pornit apoi la plimbare, condusi de gazda noastra Cristi, care stie multe despre gastronomia locului. Ne-a povestit despre modul in care terroirul a influentat produsele din zona, exact ca la vita de vie. Ne-a povestit despre ce se mai produce traditional in zona cu multe eforturi din partea localnicilor.

Drumul a durat in jur de o jumatate de ora. In varf am fost recompensati de un loc grozav pentru picnic, un loc cu priveliste peste satul Rasinari. Mancare, odihna, aer curat si alte povesti ne asteptau acolo.

Drumul de intoarcere a fost si mai frumos decat cel de la urcare. Eram energizati de la mancare dar si de anticiparea tocanitei de ciuperci care ne astepta jos. Am revenit la foisor pentru felul principal. Cat noi ne-am plimbat domna Aurora ne-a pregatit tocanita si cartofi noi. Ne mai asteptau carafe pline cu sirop de soc si zmeura. Am avut si desert: prajitura cu cirese, cu zmeura, tort de ciocolata, fursecuri cu gem. Iar pentru copii, inghetata!

Dupa o scurta siesta in gradina, ne-am scuturat de moleseala si ne-am intors la Sibiu. Stiam deja unde vom cina fiindca in timpul picnicului Cristi ne-a povestit despre un restaurant indraznet, fusion indian cu ingrediente romanesti. Ne-am plimbat cateva ore prin Sibiu, o placere de fiecare data. Am cinat la Syndicat Gourmet, unde highlightul serii a fost supa de urzici cu ghimbir (normal, o sa incerc sa o reproduc pentru voi!).

A doua zi ne-am intors la Cluj. Cum am iesit din Sibiu a inceput iar sa ploua cu galeata. Am concluzionat ca tot weekendul asta universul ajutat de cativa oameni intreprinzatori a lucrat si a organizat ca sa ne fie noua bine. Experienta a fost tare faina si deja ma gandesc la viitoarele evenimente organizate de My Transilvania (hmmm, zmeura sau barbecue de vita?). Dar nu mai fac planuri definitive, ma las purtata de pamant.

Am fost intampinati in foisor

Am fost intampinati in foisor

Cu hencles si cafea

Cu hencles si cafea

Hencles felii

Hencles felii

Picnic in Cindrel

Picnic in Cindrel

Picnic in Cindrel

Picnic in Cindrel

Picnic in Cindrel

Picnic in Cindrel

Picnic in Cindrel

Picnic in Cindrel

Picnic in Cindrel

Picnic in Cindrel

Picnic in Cindrel

Picnic in Cindrel

Picnic in Cindrel

Picnic in Cindrel

Picnic in Cindrel

Picnic in Cindrel

Picnic in Cindrel

Picnic in Cindrel

Picnic in Cindrel

Picnic in Cindrel

Cireseeeee

Cireseeeee

Locul de picnic cu priveliste catre Rasinari

Locul de picnic cu priveliste catre Rasinari

Radu s-a plimbat pe dealuri

Radu s-a plimbat pe dealuri

Eu am mirosit trandafirii salbatici

Eu am mirosit trandafirii salbatici

Toata lumea se hodinea

Toata lumea se hodinea

Picnic in Cindrel

Picnic in Cindrel

La intoarcere ne astepta salata

La intoarcere ne astepta salata

Deserturile

Deserturile

Supa de urzici la Syndicat Gourmet

Supa de urzici la Syndicat Gourmet

Comentarii (13)

 

Ultimele comentarii

Ioana  acum 8 ani - 14 Iunie 2016 12:45  

Mirela, pe branza e gemul de fenicul.
vezi? cine se aseamana se aduna :)
 

Ioana  acum 8 ani - 14 Iunie 2016 12:50  

Olga, Flo, ma bucur ca va place ce vedeti. am fost incantata ca au aparut astfel de evenimente gastronomice in Romania si ca sunt asa bine gandite si organizate.

de exemplu la noi la Cluj a inceput acum cativa ani Campionatul de Gatit in aer liber si era foarte promitator, avea loc intr-un parc din Gilau, langa un conac. si acum a devenit o chestie jalnica in parcarea unui mall :(

imi plac lucrurile facute coerent si cu atentie pentru "consumator". prea des am ales sa merg in afara tarii fiindca nu prea aveam optiuni la noi.
 

Alice  acum 8 ani - 14 Iunie 2016 15:37  

ai fost la noi acasa, in SB :). ma bucur ca ti-a placut, asaaaa mi s-a facut un dor de casa. trebuie sa fac si eu rost de reteta de hencles, facea bunica unei prietene si totdeauna imi trimitea si mie. o cocea in cuptorul cu lemne si iesea delicioasa... n-am mai mancat de-o vesnicie. daca o ai, de-abia astept s-o postezi :)
 

Cori Cj   acum 8 ani - 14 Iunie 2016 19:42  

Ce frumos.. Vreau si eu reteta pt dulceata cu fenicul :( .. Mii de felicitari pt "poveste"..citind, eram acolo =P~ =P~ =P~
 

Olga  acum 8 ani - 15 Iunie 2016 10:33  

Multumim pentru poveste si pentru poze, le-am savurat :). Totusi, nu mi-e clar ce e henclesul. Am gugalit, dar am gasit ceva gen prajitura cu crema deasupra, total diferit de cum arata in pozele tale...
 

Ioana  acum 8 ani - 15 Iunie 2016 10:41  

Alice, nu am o reteta de hencles dar ma straduiesc sa gasesc una. am auzit ca in cuptorul nostru nu iese ca in cel cu lemne dar ma straduiesc sa iasa ceva similar.
 

Ioana  acum 8 ani - 15 Iunie 2016 10:42  

Cori, neaparat o sa fac o tura de dulceata de fenicul pentru noi, iubitoarele de branza ;)
 

Ioana  acum 8 ani - 15 Iunie 2016 10:45  

Olga, este o foaie ca de cozonac (cu drojdie si pufoasa, dar subtire) peste care se intind foarte subtire diferite creme (unele cu branza, altele cu gris, altele mai simple, doar cu smantana sau unt). apoi se coc pana se rumenesc. ce vezi in pozele mele e varianta simpla, unsa doar cu unt si oua (poate putina smantana) si coaja de lamaie.
 

LIPANESCU MADELEINE  acum 8 ani - 15 Iunie 2016 14:16  

Sunt oameni frumosi pe lumea asta, care se inconjoara de frumos, care au bucuria lucrurilor perfecte si deaceea sunt fericiti. Pentru ei munca este un motiv de bucurie.
Cred ca tot mai multi romani tind sa fie fericiti !!!!!
 

adriana  acum 8 ani - 15 Iunie 2016 19:04  

WOW, ce frumos a fost, multumim mult !
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...