Amestec pentru ciorbe
Retete condimente Retete de Muraturi si Conserve
Reteta o am din primavara de la Leila si abia asteptam sa o pun in practica, contine exact ce pun si eu cel mai des la ciorbite, leustean, frunze de telina, rosii... numai ca reteta originala cerea si 1/2 lingura conservant si 2 maini de sare mare... drept pentru care am mers direct la magazin si am cumparat un plic de conservant si am vazut la continut ca e benzoat de sodium (E211). Am googalit rapid dupa el si cu groaza am citit ca provoaca astm si urticarie la copii, ca impiedica dezvoltarea IQ-ului in copilarie si ca orice E in cantitati mari e cancerigen... asa ca am zis pas la conservant si am decis sa-mi pun amestecul la congelator, ca e mai sigur si mai sanatos. Daca decideti totusi sa puneti si sarea si conservantul puteti sa pastrati amestecul in borcane capsate, la loc racoros.
Ingrediente
1 kg rosii
1 kg gogosari
1 legatura telina (frunzele)
2 legaturi patrunjel
1 legatura leustean
- Curatam gogosarii de codite, cotoare si seminte. Pentru ai curata mai usor de seminte eu ii trec sub jet de apa.
- Rosiile le crestam in X intr-o parte si le oparim 1 minut. Cand se racoresc le curatam de coaja.
- Punem ardeii in robotel si mixam pana se toaca marunt. Ii punem intr-un bol mare.
- Mixam apoi rosiile si le punem peste gogosari.
- Punem verdeturile in robotel si le tocam si pe ele. Le punem in bol peste restul ingredientelor si amestecam bine.
* daca nu aveti robot dati legumele prin masina de tocat carne, iar verdeturile le tocati de mana. - Punem amestecul in pahare mici de unica folosinta sau alte cutiute doriti, le acoperiti cu folie si le puneti la congelator.
Pregatim amestecul pentru ciorbe
Il portionam pentru congelator