Zarzavat pentru iarna
Retete cu legume Retete de Muraturi si Conserve
Din bunavointa aceleiasi doamne Margareta din Gornesti care ne-a ajutat cu reteta de ciolomada, azi va pot oferi reteta de zarzavat cu sare pentru iarna. Este bun de folosit pe timpul iernii pentru supe, ciorbe si tocanite, avand grija sa nu mai folositi sare in aceste mancaruri, deoarece zarzavatul contine destul de multa.
Ingrediente
1 kg patrunjel radacina cu tot cu frunze
1/2 kg patrunjel frunze
1 kg morcovi
1/2 kg gulii
1/2 kg conopida
1/2 kg telina radacina cu tot cu frunze
1 kg ardei gras rosu
1 kg ceapa
1 varza
sare mare (cantitatea se stabileste in timpul prepararii)
- Tocati toate legumele in masina de tocat carne sau in robot. Cantariti rezultatul si la fiecare kg adaugati 200 gr sare.
- Se lasa totul pana a doua zi, apoi se pune in borcane bine spalate si uscate, incercand sa inghesuitit cat mai multa pulpa de zarzavaturi in fiecare borcan. Le infiletati bine. Se pastreaza loc racoros.
Zarzavat cu sare la borcan
Zarzavat pentru iarna
Comentarii (22)
Ultimele comentarii
camelia acum 13 ani - 2 August 2011 19:40
sooper! sunt mandra de gornesteanca mea. Voi incerca reteta fara ezitare! Sunt sigura ca e o.k !!! ;)DANUT acum 12 ani - 19 Octombrie 2012 11:54
Eu fac de vreo 5 ani acest amestec (bineinteles cu fantezia mea si cu alte zarzavaturi si legume, in mare cam aceleasi ) si pot sa va spun ca am pana prin aprillie-mai adaos proaspat in loc de celebra si nociva VEGETA !!!!Carla acum 11 ani - 18 Martie 2013 17:38
Referitor la comentariul Avei care ne recomanda reducerea sarii si fierberea amestecului, cam la ce cantitate ar fi ideal sa reducem sarea si cat timp sa facem fierberea? Fierbem borcanele cu continutul sau continutul? Multumesc!olga acum 11 ani - 13 Octombrie 2013 10:02
Eu am acordat 5 puncte,nu 4.Oricum, e de nota 10; vreau sa-ti multumesc (l-am si testat) tie si doamnei care ti-a furnizat reteta.
La cat mai multe bunatati.
Pot sa votez din nou?
VALERIA acum 10 ani - 3 Septembrie 2014 11:07
Va salut fetelor, si acest preparat l-am facut ani zile asa sarat,aprox.la fel(mai putin varza) de ceva timp bun pun doar O lungurita sare neiodata/ kg.compozitie si sterilizez bocanele prin fierbere cca 15-20 min; s-a pastrat f.bine preparatul peste iarna.Jana acum 10 ani - 30 Septembrie 2014 14:40
buna Ioana. Se lasa totul pana a doua zi la temperatura camerei sau la frigider? Multumesc anticipat.Ioana acum 10 ani - 30 Septembrie 2014 15:01
la temp. camareimiorel acum 8 ani - 18 Septembrie 2016 19:39
Voiam sa va impartasesc din experienta matusii mele care este o f. buna gospodina: pune 1/2 pastila de ASPIRINA PISATA deasupra in fiecare borcan mic cu produs pentru iarna si merge la sigur.Ioana acum 8 ani - 20 Septembrie 2016 10:16
miorel, confirm, functioneaza aspirina. nu se dizolva in conserva, doar formeaza o bariera impotriva mucegaiului. cand se deschide borcanul, aspirina se arunca.Iolanda acum 8 ani - 21 Septembrie 2016 11:15
Eu fac aceasta reteta de 3 ani si c-am pe atunci am si redus mult cantitatea de Delikat folosita in casa.Reteta e super si o recomand tuturor.
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email