Aripioare de pui cu usturoi
Retete cu carne de pui Retete ieftine Retete la cuptor Retete rapide Retete simple
Usturoiul nu ne apara de noul virus, dar ne place mult noua, romanilor. Asa ca am pus la bataie o doza dubla de usturoi.
In aceasta perioada de izolare, mi se pare practic sa ai condimente stocate acasa. Se pastreza mult si bine si va salva de la monotonie mancarea preparata din ingrediente limitate, conservate... sigur nu atat de proaspete cum ne-am obisnuit pana acum.
Ingrediente
1 kg aripioare de pui (taiate in segmente, varfurile nu se folosesc; prefer sa le cumpar direct taiate)
1 lingurita usturoi granulat (deshidratat)
1/4 lingurita fulgi de chili
1/4 lingurita piper negru rasnit grosier
1/2 lingurita sare
2 catei de usturoi
35 gr unt (1/2 lingura, ochiometric)
5 fire patrunjel
1 lingura suc de lamaie
1 lingura ulei
150 gr paste scurte sau orzo
Portii: 4
Calorii: 650 cal / portie
- Aripioarele se presara cu condimente (usturoi granulat, piper, sare, chili) si apoi se toarna uleiul. Se maseaza sa se acopere uniform.
- Se aseaza in tava cuptorului, la distanta unele de altele si se coc la 220C timp de 35 minute (daca aveti program de extra-rumenire, folositi-l, se vor rumeni mai frumos; daca nu, programul sus-jos). Pe la jumatatea timpului, verificati aripioarele si cand au lasat grasime in tava, cu o pensula de silicon ungeti-le cu grasimea lasata. Deja veti simti mirosul lor divin, usturoiat...
- Intre timp puneti pastele la fiert dupa instructiunile de pe ambalaj.
- Cand aripioarele sunt facute (verificati una sa fie facuta pana la os) si rumene scoateti tava din cuptor. Adaugati untul, usturoiul strivit, sucul de lamaie si patrunjelul tocat. Amestecati sa se acopere aripioarele de acestea pana untul e topit complet si simtiti miros placut de usturoi (se va gati usor de la caldura tavii).
- Scoateti aripioarele intr-o farfurie larga, lasand sosul in tava.
- In sosul ramas in tava adaugati pastele scurse si amestecati cu spor. Gustati de sare.
- Puneti pastele pe un platou si deasupra asezati aripioarele. Serviti imediat, sunt delicioase si super usturoiate.
Comentarii (8)
Salomeea acum 4 ani - 22 Martie 2020 09:31
La cuptor ai folosit si programul de ventilatie sau numai sus jos?Ioana acum 4 ani - 22 Martie 2020 10:25
sus-jos, dar daca din experienta cuptorul tau rumeneste mai bine cu ventilatie, poti seta asa. eu am program sus-jos cu extrarumenire (baga ai mult de sus) si acela il folosesc pentru carne.Iulia acum 4 ani - 6 Aprilie 2020 16:40
buna, unde gasesti gata taiate?Ioana acum 4 ani - 6 Aprilie 2020 16:51
Transavia (Fragedo) are pachete cu aripioare sectionate. Asa arata: [link]Roxana Florea l-o acum 4 ani - 14 Aprilie 2020 14:16
Le-am facut azi si au iesit absolut delicioase! Sosul ala cu usturoi si unt este demential. Multumesc pentru reteta,Ioana. O bag pe repeatIoana acum 4 ani - 14 Aprilie 2020 14:39
;) cu drag!Oana acum 4 ani - 21 Aprilie 2020 12:57
Cat de bune pot sa fie! Un pranz de sambata delicios, cu intrega familie lingandu-se pe degete. Multumesc, Ioana!Ioana acum 4 ani - 21 Aprilie 2020 13:58
Cu drag! Apreciez ca folosesti cu incredere siteul meu pentru mesele in familie!Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email