Aripioare extra picante

Ingrediente

1 kg aripioare de pui
1 lingurita sare
1 lingurita boia dulce
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita piper negru macinat

Sos extra picant

3 ardei chipotle in sos adobo + 1 lingura sos adobo
1 lingura buna de unt
2 prize chimion macinat (sau 1 lingurita condiment adobo)
1 lingura suc de lime

  1. Se spala aripioarele si se absorb bine cu servetele de hartie.
  2. Se amesteca condimentele si se presara peste aripioare. Se maseaza bine aripioarele, astfel incat sa fie uniform condimentate.
    * praful de copt este optional, are rolul de a faca aripioarele mai crocante
  3. Se aseaza aripioarele in tava in care le veti coace, cu hartie de copt dedesubt. Ideala ar fi o tava cu gratar in interior, astfel incat grasimea din aripioare sa se scurga dedesubt. In acest fel, aripioarele vor fi crocante pe ambele parti. Se da tava la frigider pentru 8 ore. (important! nu sariti acest pas!) Tava NU se acopera cu nimic!.
  4. Se incinge cuptorul la 240C si se pun aripioarele in cuptor, pe nivelul din mijloc. Se prajesc timp de 30 minute. Apoi, pentru o crusta mai crocanta, se porneste grill-ul (focul/caldura sa vina de sus) si se mai prajesc 5-10 minute (acum le supravegheati sa nu se arda).
    * daca grill-ul vostru poate fi pornit impreuna cu functia clasica a cuptorului (focul /caldura de jos) atunci il puteti porni dupa 20 minute de copt si nu mai lasati cele 5-10 minute suplimentare.
  5. Sosul: in blender se mixeaza toate ingredientele pentru sos. Se pune pasta obtinuta intr-o craticioara si se incalzeste pana untul e topit si sosul e fierbinte. Se adauga putina apa (cca 50 ml), astfel incat sosul sa curga usor de pe lingura si se mai da un clocot.
    * daca doriti sosul mai putin picant, scoateti samburii din chipotle
  6. Cat sunt fierbinti, ungeti aripioarele cu sos. Eu le-am uns doar deasupra fiindca sosul este extra iute.
  7. Se servesc fierbinti.

Aripioarele condimentate

Aripioarele condimentate

Sosul super picant

Sosul super picant

Aripile prajite in cuptor

Aripile prajite in cuptor

Comentarii (13)

 

Ultimele comentarii

gaby  acum 13 ani - 27 Ianuarie 2011 19:45  

ceva care sa fie de slabit se poate...pls
 

Ioana  acum 13 ani - 28 Ianuarie 2011 12:19  

simona, asa sunt vedetele, pozeaza frumos :)

gaby, ar trebui, nu-i asa? desi aripioarele pregatite la cuptor nu sunt exagerat de calorice, si daca nu pui unt in sos, chiar nu ai de ce sa te ingrijorezi.
 

draghici  acum 12 ani - 17 Martie 2012 17:10  

ce bun e cea mai buna reteta
:) ;)
 

oana  acum 12 ani - 23 Martie 2012 20:33  

=P~
 

Ana  acum 12 ani - 17 Octombrie 2012 14:06  

E vreo problema daca stau la frigider aripioarele mai mult de 8 ore? De seara si pana a 2-a zi dupa-masa de exemplu?
 

Ioana  acum 12 ani - 17 Octombrie 2012 14:17  

e ok sa le lasi mai mult.
 

Ana  acum 12 ani - 17 Octombrie 2012 14:18  

multumesc de raspuns :)
 

mariana filip  acum 11 ani - 26 Noiembrie 2012 17:10  

as vrea o reteta pt aripioare de curcan la cuptor mersi
 

xenia  acum 11 ani - 21 Ianuarie 2013 23:38  

toate sosurile acestea straine contin si foarte multe e-uri,si amidonul nu este prea indicat in preparate,mai bine folositi faina in locul lui;sosul de soia este foarte bun dar trebuie ales cu grija;cititi eticheta cu ce contine cand il cumparati
 

criss  acum 10 ani - 9 Ianuarie 2014 20:40  

foarte, foarte bune. multumim de reteta :) ;)
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...