Aripioare de pui cu usturoi
Retete cu carne de pui Retete ieftine Retete la cuptor Retete rapide Retete simple
Usturoiul nu ne apara de noul virus, dar ne place mult noua, romanilor. Asa ca am pus la bataie o doza dubla de usturoi.
In aceasta perioada de izolare, mi se pare practic sa ai condimente stocate acasa. Se pastreza mult si bine si va salva de la monotonie mancarea preparata din ingrediente limitate, conservate... sigur nu atat de proaspete cum ne-am obisnuit pana acum.
Ingrediente
1 kg aripioare de pui (taiate in segmente, varfurile nu se folosesc; prefer sa le cumpar direct taiate)
1 lingurita usturoi granulat (deshidratat)
1/4 lingurita fulgi de chili
1/4 lingurita piper negru rasnit grosier
1/2 lingurita sare
2 catei de usturoi
35 gr unt (1/2 lingura, ochiometric)
5 fire patrunjel
1 lingura suc de lamaie
1 lingura ulei
150 gr paste scurte sau orzo
Portii: 4
Calorii: 650 cal / portie
- Aripioarele se presara cu condimente (usturoi granulat, piper, sare, chili) si apoi se toarna uleiul. Se maseaza sa se acopere uniform.
- Se aseaza in tava cuptorului, la distanta unele de altele si se coc la 220C timp de 35 minute (daca aveti program de extra-rumenire, folositi-l, se vor rumeni mai frumos; daca nu, programul sus-jos). Pe la jumatatea timpului, verificati aripioarele si cand au lasat grasime in tava, cu o pensula de silicon ungeti-le cu grasimea lasata. Deja veti simti mirosul lor divin, usturoiat...
- Intre timp puneti pastele la fiert dupa instructiunile de pe ambalaj.
- Cand aripioarele sunt facute (verificati una sa fie facuta pana la os) si rumene scoateti tava din cuptor. Adaugati untul, usturoiul strivit, sucul de lamaie si patrunjelul tocat. Amestecati sa se acopere aripioarele de acestea pana untul e topit complet si simtiti miros placut de usturoi (se va gati usor de la caldura tavii).
- Scoateti aripioarele intr-o farfurie larga, lasand sosul in tava.
- In sosul ramas in tava adaugati pastele scurse si amestecati cu spor. Gustati de sare.
- Puneti pastele pe un platou si deasupra asezati aripioarele. Serviti imediat, sunt delicioase si super usturoiate.