Aripioare extra picante

Ingrediente

1 kg aripioare de pui
1 lingurita sare
1 lingurita boia dulce
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita piper negru macinat

Sos extra picant

3 ardei chipotle in sos adobo + 1 lingura sos adobo
1 lingura buna de unt
2 prize chimion macinat (sau 1 lingurita condiment adobo)
1 lingura suc de lime

  1. Se spala aripioarele si se absorb bine cu servetele de hartie.
  2. Se amesteca condimentele si se presara peste aripioare. Se maseaza bine aripioarele, astfel incat sa fie uniform condimentate.
    * praful de copt este optional, are rolul de a faca aripioarele mai crocante
  3. Se aseaza aripioarele in tava in care le veti coace, cu hartie de copt dedesubt. Ideala ar fi o tava cu gratar in interior, astfel incat grasimea din aripioare sa se scurga dedesubt. In acest fel, aripioarele vor fi crocante pe ambele parti. Se da tava la frigider pentru 8 ore. (important! nu sariti acest pas!) Tava NU se acopera cu nimic!.
  4. Se incinge cuptorul la 240C si se pun aripioarele in cuptor, pe nivelul din mijloc. Se prajesc timp de 30 minute. Apoi, pentru o crusta mai crocanta, se porneste grill-ul (focul/caldura sa vina de sus) si se mai prajesc 5-10 minute (acum le supravegheati sa nu se arda).
    * daca grill-ul vostru poate fi pornit impreuna cu functia clasica a cuptorului (focul /caldura de jos) atunci il puteti porni dupa 20 minute de copt si nu mai lasati cele 5-10 minute suplimentare.
  5. Sosul: in blender se mixeaza toate ingredientele pentru sos. Se pune pasta obtinuta intr-o craticioara si se incalzeste pana untul e topit si sosul e fierbinte. Se adauga putina apa (cca 50 ml), astfel incat sosul sa curga usor de pe lingura si se mai da un clocot.
    * daca doriti sosul mai putin picant, scoateti samburii din chipotle
  6. Cat sunt fierbinti, ungeti aripioarele cu sos. Eu le-am uns doar deasupra fiindca sosul este extra iute.
  7. Se servesc fierbinti.

Aripioarele condimentate

Sosul super picant

Aripile prajite in cuptor

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...