Aripioare extra picante
Ingrediente
1 kg aripioare de pui
1 lingurita sare
1 lingurita boia dulce
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita piper negru macinat
Sos extra picant
3 ardei chipotle in sos adobo + 1 lingura sos adobo
1 lingura buna de unt
2 prize chimion macinat (sau 1 lingurita condiment adobo)
1 lingura suc de lime
- Se spala aripioarele si se absorb bine cu servetele de hartie.
- Se amesteca condimentele si se presara peste aripioare. Se maseaza bine aripioarele, astfel incat sa fie uniform condimentate.
* praful de copt este optional, are rolul de a faca aripioarele mai crocante - Se aseaza aripioarele in tava in care le veti coace, cu hartie de copt dedesubt. Ideala ar fi o tava cu gratar in interior, astfel incat grasimea din aripioare sa se scurga dedesubt. In acest fel, aripioarele vor fi crocante pe ambele parti. Se da tava la frigider pentru 8 ore. (important! nu sariti acest pas!) Tava NU se acopera cu nimic!.
- Se incinge cuptorul la 240C si se pun aripioarele in cuptor, pe nivelul din mijloc. Se prajesc timp de 30 minute. Apoi, pentru o crusta mai crocanta, se porneste grill-ul (focul/caldura sa vina de sus) si se mai prajesc 5-10 minute (acum le supravegheati sa nu se arda).
* daca grill-ul vostru poate fi pornit impreuna cu functia clasica a cuptorului (focul /caldura de jos) atunci il puteti porni dupa 20 minute de copt si nu mai lasati cele 5-10 minute suplimentare. - Sosul: in blender se mixeaza toate ingredientele pentru sos. Se pune pasta obtinuta intr-o craticioara si se incalzeste pana untul e topit si sosul e fierbinte. Se adauga putina apa (cca 50 ml), astfel incat sosul sa curga usor de pe lingura si se mai da un clocot.
* daca doriti sosul mai putin picant, scoateti samburii din chipotle - Cat sunt fierbinti, ungeti aripioarele cu sos. Eu le-am uns doar deasupra fiindca sosul este extra iute.
- Se servesc fierbinti.
Aripioarele condimentate
Sosul super picant
Aripile prajite in cuptor