Aripioare lipicioase la cuptor
Retete asiatice Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete la cuptor
Fiindca v-a placut coada de vita cu cinci arome, va dau o alternativa mai rapida, mai practica, facuta cu aripioare de pui. Aripioarele ies dulci, picante si glazurate.
Ingrediente
10 aripioare de pui
40 ml sos de soia (20 ml sos normal + 20 ml slab sarat)
40 ml suc de portocale
2 linguri otet de orez
1 lingurita ulei de susan
1 lingura miere
1 lingura rasa zahar brun
2 catei de usturoi
1/4 lingurita fulgi de chili
1/2 lingurita 5 arome chinezesti
Portii: 2-3
- Se indeparteaza varfurile aripilor (le puteti congela pentru urmatoarea supa). Restul aripilor se taie in cele doua parti. Se spala si apoi se usuca bine cu servetele.
- Se maseaza carnea cu usturoiul strivit, chili si condimentul 5 arome chinezesti.
- Intr-o cescuta se amesteca sosul de soia, sucul de portocale, uleiul de susan, mierea, zaharul, otetul pana zaharul e dizolvat complet. Se toarna aceasta marinata peste carne.
- Se marineaza carnea la frigider timp de 4 orea, amestecand-o cand va amintiti de ea. Se scoate si se lasa sa revina la temperatura camerei pana incingeti cuptorul.
- Se incinge cuptorul al 220C (sau 200C cu ventilator).
- Se coc aripile timp de 1 ora. In acest timp trebuie sa le amestecati cam la 15 minute, sa se imbibe de sos pe toate partile si sa se caramelizeze peste tot. In primele 40 minute nu veti vedea mare lucru, doar cum aripioarele se rumenesc progresiv. Caramelizarea are loc la final, cand aripioarele capata acea culoare intensa din cauza sosului care se ingroasa si le acopera. De asemenea se poate ca timpul de coacere sa fie mai scurt (depinde de dimeniunea tavii si de materialul din care e facuta). Asadar dupa 30-40 minute fiti cu ochii pe ele si cand arata ca in poza mea, sosul e ca o miere, pot fi scoase.
Aripioarele cu marinata intra la cuptor
Dupa 20 minute
Dupa 40 minute