Baclava Caju
O alta reteta a Annei Olson, imi place sa-i urmaresc emisiunile de la Euforia. Nu sunt experta in pregatit deserturi si de la ea invat o gramada de trucuri.
Aceasta reteta face parte din bucataria turceasca si este un desert foarte dulce.
Ingrediente
Baclava
1 pachet foi placinta
250 gr alune caju
200 gr nuci
100 gr zahar
1 lingurita scortisoara
1 lingurita cardamom
1 lingurita cuisoare
100 gr unt
Sirop
350 gr zahar
100 gr miere
250 ml apa
suc de la 1/2 lamaie
cateva cuisoare
- Se pun pe foc toate ingredientele de la sirop si se fierb 10 minute la foc mediu, amestecand din timp in timp. Apoi se lasa la racit la temperatura camerei.
- Se pun nucile in robot(sau masina de cafea), cu aromele si zaharul. Se dau cateva pulsuri, ca sa se toace nucile, dar sa nu fie prea fin macinate.
- Se unge o foaie de placinta cu unt topit. Se pune alta foaie deasupra ei si se repeta operatia. O sa avem 3 straturi de foi, o ungem si pe cea de deasupra. Apoi pliem foile pe latime, ca sa obtinem o noua foaie cu 6 straturi. Punem foaia intr-o tava in care am pus hartie de copt. Tava are dimensiunile 23X33 cm.
- Adaugam 1/2 din amestecul aromat de nuci.
- Apoi mai facem un strat de foi unse le punem deasupra, le presam bine si punem restul de nuci. Terminam cu alta foaie de placinta. La sfarsit avem 3 straturi de foi de placinta si intre ele 2 de nuci
- Taiem frumos cu un cutter(taietura iese foarte fina asa) in patrate sau romburi pana la ultimul strat de placinta. Decoram cu cuisoare, infigand cate unul in fiecare romb obtinut.
- Apoi puneti la cuptor la 180C pentru 40 min, pana se rumenesc.
- O scoatem si, asa fierbinte, turnam siropul peste toata suprafata. Se lasa la frigider cateva ore inainte de a o consuma.
Caju si nuci
Baclav portionata
Baclava coapta
Bacla insiropata