Baclava Caju

Retete desert Retete turcesti

O alta reteta a Annei Olson, imi place sa-i urmaresc emisiunile de la Euforia. Nu sunt experta in pregatit deserturi si de la ea invat o gramada de trucuri.

Aceasta reteta face parte din bucataria turceasca si este un desert foarte dulce.

Ingrediente

Baclava

1 pachet foi placinta
250 gr alune caju
200 gr nuci
100 gr zahar
1 lingurita scortisoara
1 lingurita cardamom
1 lingurita cuisoare
100 gr unt

Sirop

350 gr zahar
100 gr miere
250 ml apa
suc de la 1/2 lamaie
cateva cuisoare

  1. Se pun pe foc toate ingredientele de la sirop si se fierb 10 minute la foc mediu, amestecand din timp in timp. Apoi se lasa la racit la temperatura camerei.
  2. Se pun nucile in robot(sau masina de cafea), cu aromele si zaharul. Se dau cateva pulsuri, ca sa se toace nucile, dar sa nu fie prea fin macinate.
  3. Se unge o foaie de placinta cu unt topit. Se pune alta foaie deasupra ei si se repeta operatia. O sa avem 3 straturi de foi, o ungem si pe cea de deasupra. Apoi pliem foile pe latime, ca sa obtinem o noua foaie cu 6 straturi. Punem foaia intr-o tava in care am pus hartie de copt. Tava are dimensiunile 23X33 cm.
  4. Adaugam 1/2 din amestecul aromat de nuci.
  5. Apoi mai facem un strat de foi unse le punem deasupra, le presam bine si punem restul de nuci. Terminam cu alta foaie de placinta. La sfarsit avem 3 straturi de foi de placinta si intre ele 2 de nuci
  6. Taiem frumos cu un cutter(taietura iese foarte fina asa) in patrate sau romburi pana la ultimul strat de placinta. Decoram cu cuisoare, infigand cate unul in fiecare romb obtinut.
  7. Apoi puneti la cuptor la 180C pentru 40 min, pana se rumenesc.
  8. O scoatem si, asa fierbinte, turnam siropul peste toata suprafata. Se lasa la frigider cateva ore inainte de a o consuma.

Caju si nuci

Baclav portionata

Baclava coapta

Bacla insiropata

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...