Banana split
Retete desert Retete cu fructe Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple
Nu stiu cat mai tin zilele astea caldute de toamna, dar profit de ele ca sa postez ultima reteta cu inghetata de anul aceasta: banane caramelizate servite cu inghetata de vanilie.
Reteta este inspirata de aici.
Ingrediente
3 banane
50 gr unt
2 linguri ulei de dovleac (sau ulei de nuca)
3 linguri zahar brun
4-5 linguri rom (sau sherry oloroso dulce)
inghetata de vanilie
scortisoara
Portii: 3
- Se topeste, la foc mic, untul cu 1 lingura ulei de dovleac.
- Se adauga zaharul si se amesteca pana e aproape topit si compozitia incepe sa fiarba.
- Se adauga romul si se amesteca non-stop ca sa se topeasca tot zaharul
- Se finiseaza sosul cu 1 lingura de dovleac. Se trage tigaia de pe foc.
- Se adauga in sos bananele taiate in doua pe lung. Se stropesc cu sos, sa fie bine acoperite. Se lasa sa stea 10 minute.
- Se aseaza cate 2 felii de banana pe farfurie. Se aseaza cate 2-3 globuri inghetata intre ele si apoi se toarna sos deasupra. Se presara cu scortisoara.
Banana split