Banane in sos de portocale
Retete desert Retete cu fructe Retete de Craciun Retete lact-ovo-vegetariene Retete de Sosuri si Salsa Retete pentru Valentine's Day si Dragobete
Propunerea mea pentru a inlocui clasicele banane caramelizate. Reteta duce aceasta idee la alt nivel. Caramelul imbogatit cu aroma sucului, cojii si lichiorului de portocale este pur si simplu delicios si te face sa nu te poti desparti de cratita dupa ce l-ai preparat. Vorbesc in cunostinta de cauza... :)
Reteta am gasit-o pe siteul oficial Cointreau. Puteti servi sosul cu inghetata (de vanilie, cocos, frisca, cu nuci), clatite sau o felie de chec simplu.
Ingrediente
2 banane
3 linguri de zahar (alb sau brun)
160 ml suc de portocale (eu am pus cumparat)
1/2 pastaie vanilie
1 priza buna scortisoara
1 portocala
1 lingura suc de lime
2 linguri lichior de portocale Cointreau
70 gr unt (82% grasime)
- Inainte de a incepe, pregatiti-va toate ingredientele, sa le aveti la indemana, fiindca totul se prepara rapid.
- Se pune zaharul intr-o craticioara si se caramelizeaza la foc mic, amestecand des, pana capata o culoare aurie.
- Se adauga 80 ml suc de portocale si se amesteca rapid. Daca in jurul lingurii caramelul s-a intarit un pic, lasati totul la foc mic pana "cocolosul" de caramel se dizolva complet in sirop.
- Adaugati atunci miezul razuit de la vanilie si scortisoara. Cresteti un pic puterea focului si lasati sosul sa fiarba pana incepe sa faca spuma deasupra (maxim 1 minut).
- Adaugati sucul de lime, lichiorul si coaja razuita de la portocala (prin razatoarea mica). Daca veti servi copiilor acest desert lasati sa dea cateva clocoteca sa se evapore alcoolul. Daca nu, luati imediat oala de pe foc.
- Adaugati in 3-4 transe untul taiat cubulete si amestecati pana e complet dizolvat. Adaugati restul de suc de portocale (cei 80 ml).
- Taiati bananele pe lung si apoi felii. Puneti-le in sos si amestecati.
- Se serveste sosul rece cu inghetata sau caldut cu clatite (clasice sau americane). Daca a stat la frigider se amesteca inainte de folosire.
Zahar caramelizat
Adaugam bananele in sos
Banane in sos de portocale
Banane in sos de portocale
Inghetata cu banane in sos de portocale
Banane in sos de portocale de la MariAna
Comentarii (19)
Ultimele comentarii
Adriana acum 12 ani - 30 Noiembrie 2011 13:44
E de departe desertul meu favorit!E usor de facut si aromele care rezulta din amestecul de ingrediente este deosebit!Multumesc pentru reteta!De cand l-am descoperit il fac de cel putin 2 ori pe saptamana.E bestial! eu folosesc suc de portocale de la portocale stoarse sa fie cat mai natural, dar o sa incerc o data si cu Santal!Multumesc din nou pentru fabuloasa reteta!
Ioana acum 12 ani - 30 Noiembrie 2011 14:09
intr-adevar un desert deosebit, poate fi facut si de sarbatori. chiar o sa o trec in lista de craciunmarryanne acum 12 ani - 8 Mai 2012 10:47
cred ca e un deliciumihaela acum 12 ani - 12 Septembrie 2012 19:14
cam cat iese dintr-o portie? ca sa stiu ptr cate persoane ajunge...Ioana acum 12 ani - 12 Septembrie 2012 21:12
iese cam o cana jumate de sosmihaela acum 12 ani - 12 Septembrie 2012 23:07
multumesc ptr raspuns. sambata sarbatorim 6 ani de casnicie...si cred ca o voi include in meniu. pare delicioasa! musafirii vor fi incantati...Ioana acum 12 ani - 13 Septembrie 2012 09:24
multi ani fericiti in continuare, mihaela!Paula acum 8 ani - 27 Noiembrie 2015 09:55
Cu ce se poate inlocui untul? Ceva vegetal.. Multumesc!Eli acum 8 ani - 29 Decembrie 2015 16:13
Este absolut necesar lichiorul?Ioana acum 8 ani - 29 Decembrie 2015 16:26
Nu e absolut necesar, dar are o aroma specifica care se simte in produsul final... Schimba gustulLasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email