Batoane de ovaz cu gem

Retete desert Retete lact-ovo-vegetariene Retete pentru copii Retete simple

Reteta Batoane de ovaz cu gem

Sunt potrivite pentru micul dejun cu o cana de lapte, dar si la o cafea sau pentru a le pune in pachetelul de scoala a copiilor. Este genul de prajitura care cu cat sta mai mult cu atat e mai buna.

Trebuie sa va marturisesc ca aceasta e reteta care m-a dus in "pacat" si am renuntat la dieta.

Ingrediente

120 gr unt
200 gr zahar
1 ou
1 esenta vanilie
180 gr faina alba
1 varf cutit sare
1/2 lingurita praf de copt
150 gr fulgi de ovaz
30 gr fulgi de orz
1 borcan de 350 gr gem (de care preferati, eu am pus fructe de padure)

  1. Se freaca untul cu zahar pana se topeste zaharul. Se adauga oul si esenta si se incorporeaza bine.
  2. Se adauga faina amestecata cu sare si praf de copt.
    * am facut pasii de mai sus in robot, dar se poate si cu mana
  3. Se incorporeaza fulgii de ovaz.
  4. Ungeti o tava de 26 cm diametru (daca e patrata de 22cm X 22cm), tapetata cu hartie de copt, cu putin unt.
  5. Intindeti pe fund 2/3 din aluatul cu ovaz, la inceput cu mainile si cand e distribuit pe fundul tavii asezati pe aluat o folie sau o punga si apasati cu fundul unui pahar pana se niveleaza aluatul.
  6. Intindeti gemul deasupra.
  7. Amestecati restul de aluat cu fulgii de orz si apoi faramitati aluatul pe intreaga suprafata a prajiturii.
  8. Dati la cuptor la 180C pentru 40 minute, pana e rumena deasupra.
  9. Lasati sa se raceasca si apoi taiati dreptunghiuri. Sunt bune pentru servit pe loc, dar si a doua zi.

Untul frecat cu zahar si ou

Untul frecat cu zahar si ou

Aluatul

Aluatul

Nivelam blatul cu paharul

Nivelam blatul cu paharul

Blatul

Blatul

Intindem gemul

Intindem gemul

Restul de aluat il faramitam deasupra

Restul de aluat il faramitam deasupra

Batoane de ovaz cu gem

Batoane de ovaz cu gem

Batoane de ovaz cu gem

Batoane de ovaz cu gem

Comentarii (23)

 

Ultimele comentarii

Luminita  acum 12 ani - 21 Martie 2012 14:07  

Draga Ioana. Este prima data cand comentez la o reteta, desi de mai bine de 1 an esti inspiratia mea.Am facut batoanele in acest weekend si au fost f.bine primite de familia mea, ca de altfel toate retetele tale. Felicitari pt.site si pt.retetele postate (cred ca le-am incercat in proportie de 75%). :)
 

Olga  acum 10 ani - 2 August 2014 13:37  

Asta am facut dimineata, e atat de buna, incat am decis sa fac una saptamanal cu diferite gemuri.
Acum am pus gem de prune cu nuca.

Nu mai este nicio firmitura.
Cum faci tu oamenii fericiti, Ioana.

Multumesc frumos
Te pup cu drag
 

olga  acum 10 ani - 22 Octombrie 2014 14:03  

Super bun cu orice gem (mure, gutui, caise, prune)
 

olga  acum 10 ani - 29 Octombrie 2014 10:09  

Am o nedumerire, mie imi place foarte mult prajitura asta (dupa cum am mai spus), dar nu inteleg de ce spui ca ingrasa. (la unt te referi?)
Multumesc frumos.

Sa ai o zi splendida!
 

Ioana  acum 10 ani - 29 Octombrie 2014 10:19  

da, e mult unt si zahar. untul face totul mai bun, dar totusi contine calorii multe si trebuie sa avem grija sa nu mancam toata tava deodata. pe vremea cand am postat reteta nici nu faceam miscare si orice calorie conta, asa ca aveam tot timpul mare grija la portii. acum sunt mai relaxata :)
 

olga  acum 10 ani - 29 Octombrie 2014 10:34  

Pai incepeam sa-mi fac griji, la cat de des fac prajitura asta ma gandeam ca sar 100 ;)
(inca am 47)

Multumesc
Te imbratisez cu drag
 

Ioana  acum 10 ani - 29 Octombrie 2014 11:13  

atunci untul nu e o problema pentru tine :)
 

Ileana  acum 10 ani - 15 Noiembrie 2014 20:12  

Cu ce pot sa inlocuiesc oul? Vreau sa fac prajitutra de post. De obicei folosesc banana in locul oului dar aici oare aroma ei nu strica gustul? Sanatate si cat mai multa inspiratie!
:)
 

Ioana  acum 10 ani - 16 Noiembrie 2014 16:12  

ileana, nu stiu daca functioneaza, n-am mai folosit banana in acest fel. dar gustul sigur va fi ok.
 

Emilia  acum 9 ani - 10 Februarie 2015 19:03  

Ioana,nu stii si o reteta cu ...faina de ovaz ?
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...