Prajiturele de cereale cu iaurt

Retete desert Retete cu iaurt Retete pentru copii Retete simple

Reteta Prajiturele de cereale cu iaurt

Ssstttt...sa nu ma spuneti, eu nu trebuia sa gatesc astazi din motive medicale, dar nu m-am putut abtine, am facut ceva rapid cu fructe de sezon, dar daca afla sotul meu sunt terminata, am promis ca ma odihnesc pana dupa Paste.

Puteti folosi orice iaurt cu fructe doriti si apoi veti decora prajiturelele cu cuburi din acel fruct. Eu am folosit capsuni, acum a inceput sezonul lor si inca sunt la un pret enorm, dar macar sunt dulci.

E o prajiturica rapida, foarte usoara si acrisoara de la iaurt. Daca o doriti dulce adaugati putin zahar si in crema de iaurt.

Ingrediente

260 gr musli (fulgi de ovaz, grau, secara si stafide)
110 gr faina
50 gr zahar brun
1/2 lingurita scortisoara
110 gr unt
2 oua
1 iaurt mare de capsuni (470 gr)
2 linguri faina
capsuni pentru decorat

  1. Intr-un bol amestecam musli cu faina, zaharul si scortisoara. Apoi adaugam untul taiat fulgi si amstecam cu mana pana aluatul e nisipos. Se aseaza amestecul intr-o tava de 20cm x 20cm tapetata cu folie de aluminiu sau hartie de copt si se niveleaza. Pentru a avea un strat perfect nivelati cu fundul unui pahar.
  2. Se bat ouale si apoi se amesteca cu iaurtul. Se incorporeaza si cele 2 linguri de faina. Se toarna crema de iaurt peste blatul de cereale.
  3. Se da la cuptorul incins la 180C pentru 35 minute. Se scoate, se trece cu cutitul pe margine prajiturii ca sa se dezlipeasca de pe vas si apoi se lasa la racit.
  4. Cand e rece se taie in patratele si se decoreaza cu cubulete de capsuni.

Amestec pentru blat

Amestec pentru blat

Incorporam untul

Incorporam untul

Blatul in tava

Blatul in tava

Adaugam crema de iaurt si coacem

Adaugam crema de iaurt si coacem

Prajitura coapta la racit

Prajitura coapta la racit

Prajiturele de cereale cu iaurt

Prajiturele de cereale cu iaurt

Comentarii (33)

 

Ultimele comentarii

Valeria  acum 13 ani - 29 Martie 2011 23:13  

Acum am scos-o din cuptor. Maine dimineata o voi gusta. Astept cu nerabdare sa vad cum e. ;)
 

Valeria  acum 13 ani - 14 Aprilie 2011 07:52  

Revin :)
Am facut prajitura asta de 2 ori si de fiecare data a iesit excelenta! Si este foarte consistenta.
Multumim! :)
 

Andreea  acum 12 ani - 19 Ianuarie 2012 20:15  

eu am multe cereale ramase pe care nu le mai mancam, dar nu sunt musli, sunt din acelea dulci,cu miere,cacao; se poate face aceasta reteta si cu cerealele mele? multumesc!
 

geo  acum 11 ani - 31 Martie 2013 15:17  

An scos-o din cuptor de putin timp si a iesit tare bine...doar ca in plus de reteta la crema am mai adaugat inca o lingura de faina si una de zahar sa fie putin mai dulce (asta si pt ca am ramas fara iaurt cu capsuni si am folosit de acela simplu). Cand am scos-o din cuptor mirosea extraordinar a scortisoara si gusturile se imbina tare bine...blat crocant si putin dulce si crema pufoasa ca o budinca de la dr.o. si cu un usor gust de capsuni.
Multumesc frumos pentru reteta :) .
 

Daniela  acum 11 ani - 14 Mai 2013 18:16  

Am facut si eu prajitura, dar crema de iaurt are un strat subtire nici pe departe nu arata ca in poza si am respectat reteta.Cumva ati batut albusurile intai spuma si apoi le-ati incorporat in galbenusurile batute cu iaurt si faina?
Astept sa se raceasca s-o gust sa dau verdictul final.
 

Ioana  acum 11 ani - 15 Mai 2013 09:02  

Daniela, nu am batut albusurile separat. ai respectat dimensiunea tavii?
 

Daniela  acum 11 ani - 17 Mai 2013 11:51  

tava pe care am folosit-o eu avea 20cmX30 cm, nu era patrata
 

Adina  acum 10 ani - 15 Mai 2014 08:49  

Delicioase, desi eu am adaugat mai mult zahar in compozitie si mai mult iaurt. Nu am respectat dimensiunile tavii, dar rezultatul e genial!
 

Diana  acum 10 ani - 18 Mai 2014 21:08  

Am făcut această prăjitură de două ori. Prima dată cu musli simplu, a doua oară cu musli crocant (Vitalis cu nuci) și a fost mult mai gustoasă așa. Am folosit nectarine, în loc de căpșuni, pe care le-am pus peste aluat și abia apoi amestecul de iaurt (mi se pare mai ușor de mâncat, iar fructele se inmoaie în cuptor...yum!)
După părerea mea, este cea mai bună prietenă a cafelei :)
 

Ana-Maria  acum 10 ani - 25 Mai 2014 12:16  

Prajitura exceptionala, ca de altfel toate retetele de pe acest site.
Multumesc foarte mult
;)
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...