Bomboane cu cocos si fistic
Retete desert Retete pentru copii Retete rapide Retete simple Retete din America de Sud si Centrala
Cu ocazia venirii primaverii va daruiesc fiecaruia cate un pupic (beijinho) si va doresc o primavara plina de impliniri si bucurii!
In mod normal beijinho se prepara doar cu lapte condensat si nuca de cocos, dar ideea de a le imbogati cu fistic si putina scortisoara a venit de la prietena mea Olga.
Ingrediente
170 gr lapte condensat
70 gr nuca de cocos
30 gr fistic macinat (nesarat si prajit)
1/4 lingurita scortisoara
1 lingura unt
Bucati: 8
- Se pun toate ingredientele intr-o oala mica si se pun pe foc mediu amestecand continuu. La inceput amestecul va deveni moale fiindca se topeste untul, dar apoi veti simti ca incepe sa devina consistent.
- Amestecati non-stop pana compozitia se desprinde de pe oala si se aduna in jurul lingurii. Dureaza cca. 5 minute.
- Lasati sa se racoreasca amestecul si apoi formati bile cu mainile date cu putin ulei. Treceti bilele prin nuca de cocos, cacao, zahar pudra, fistic sau orice altceva doriti. Eu le-am dat prin fistic amestecat cu putina nuca de cocos.
In mod traditional beijinhos se dau prin nuca de cocos, se aseaza in hartii pentru bomboane si apoi se infig cuisoare in fiecare.
Punem toate ingredintele la fiert
Amestecam pana se aduna in jurul lingurii