Branza de iaurt
Retete aperitive Retete arabesti Retete cu branza Retete cu iaurt Retete pentru Mic Dejun Retete cu putine calorii Retete lact-ovo-vegetariene
Din iaurtul scurs trei zile obtineti o branza deosebit de fina si cremoasa, usor acrisoara, asemanatoare cu cremele de branza din comert, cele gen Philadelphia. Transformati astfel un banal iaurt intr-o specialitate culinara libaneza numita labneh care se serveste la micul dejun sau in salate.
Puteti prepara o cantitate mai mare o data si tot ce nu consumati in cateva zile se poate marina in ulei de masline. Borcanelele cu bilele de branza arata demential si pot constitui si un bun cadou pentru prietenii vostri gurmanzi.
Ingrediente
Branza
1 kg iaurt gras (6%)
1 lingurita rasa sare
Pentru marinat:
oregano
1 catel usturoi
fulgi chili
cateva frunzulite rozmarin
ulei de masline
- Iaurtul se amesteca cu sarea.
- Intr-o sita asezata pe un bol puneti 3 straturi de tifon si turnati iaurtul in el. Ridicati marginile tifonului si legati bine, astfel incat iaurtul sa nu curga afara.
- Peste pachetelul de iaurt asezati o farfurioara si apoi ceva greu (o conserva de exemplu) si introduceti totul la frigider. Lasati iaurtul sa se scurga pentru 2 zile.
- Scoateti pachetelul de tifon cu iaurt din frigider, atarnati-l de ceva (eu l-am legat sub un scaun), aveti grija sa fie bine legat ca sa nu cada. Dedesubt asezati bolul pentru a colecta zerul care se va mai scurge. Lasati la scurs afara pentru inca 1 zi.
- A treia zi branza e gata! Desfaceti tifonul si scoateti branza. Se poate servi imediat, intinsa pe paine prajita si stropita apoi cu ulei de masline si verdeturi.
- Daca doriti sa o pastrati mai mult timp, o puteti marina.
- Marinare: ungeti-va mainile cu putin ulei si faceti bilute din branza. Asezati bilutele intr-un borcan sterilizat 15 minute in cuptor la 180C. Adaugati oregano, chili, usturoiul taiat feliute si rozmarinul si apoi turnati ulei pana bilele sunt acoperite. Pastrati la frigider.
* tinut la frigider uleiul de masline se gelifica si pare tulbure, deci nu va ingrijorati daca arata ciudat; trebuie doar sa-l scoateti din frigider cu o jumatate de ora inainte de servire pentru a-si recapata aspectul.
Iaurt in tifon
Dupa 2 zile il scurgem afara
Branza, dupa 3 zile
Facem bile
Branza de iaurt
Comentarii (40)
Ultimele comentarii
maria acum 11 ani - 11 Februarie 2013 23:34
iaurtul facut in casa nu e bun?Ioana acum 11 ani - 12 Februarie 2013 13:33
daca e iaurt din lapte gras, da. doar sa nu fie lapte batut (acru) facut in casa, ca atunci rezulta branza proaspata de vaca.isabela acum 11 ani - 29 Iunie 2013 16:06
Foarte tare reteta! sunt fan branzeturi! Felicitari pentru site! Am o intrebare, uleiul din borcan poate fi refolosit? in sensul de a adauga alte bilute de branza proaspete in el?laurenta acum 11 ani - 10 Iulie 2013 20:23
IOANA draga ,acum am auzit aceasta reteta ,sau alt mod de a face branzica ,felicitari am ramas masca ,serios !!!!! deabia astept sa incerc si euIoana acum 11 ani - 11 Iulie 2013 10:33
da, este excelenta, ca o crema de branza. poti face si combinatie de iaurt gras mai acrisor cu iaurt grecesc care nu e atat de acrisor si iese geniala branza.siu daniela acum 11 ani - 9 Septembrie 2013 11:15
branzica de iaurt se poate sara?Ioana acum 11 ani - 9 Septembrie 2013 11:21
se adauga sare in iaurtSolomon acum 7 ani - 5 Aprilie 2017 13:24
Retetele dvs sunt foarte interesante si o sa incerc si reteta de braza din iaurtSolomon acum 7 ani - 21 Aprilie 2017 22:01
Am facut retetadar nu sm reusit sa scurg bine iaurtulsi bilele formate nu au avut o forma ferma. Voi reface reteta.Ioana acum 7 ani - 21 Aprilie 2017 22:07
ai pus greutate pe el cat a stat la frigider? ai folosit iaurt gras (asta e obligatoriu)?Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email