Branza marinata
Ingrediente
500 g de telemea
3 catei de usturoi sau mai mult, dupa gust
1 foaie de dafin
boabe de piper si de coriandru (sau cimbru, busuioc)
oregano
ulei de masline
- Se taie branza cuburi, se zdrobeste usturoiul si boabele de piper si coriandru.
- Se pun bucatile de branza intr-un borcan impreuna cu foaia de dafin alternand straturi de branza, piper, coriandru, usturoi si oregano pana se umple borcanul. Se toarna ulei cat sa acopere totul si se inchide ermetic borcanul.
- Se lasa 2 saptamani la frigider pentru marinare.
- Atentie: uleiul de masline se solidifica la rece, asa ca trebuie sa scoateti borcanul din frigider cu 1 ora inainte de servire
- Uleiul de masline aromat care va ramane dupa ce consumati branza il puteti folosi la sosuri.
Comentarii (9)
Adry acum 15 ani - 16 Martie 2009 21:02
In 2007 inca nu stiam de site-ul vostru de aceea nu vazusem reteta asta!Da exact asa fac si eu! ;)
Mara acum 15 ani - 25 Mai 2009 17:07
am primit de la soacra mea o maaaare bucata de branza de capra, primita la randul ei de la cineva, sa-i dea Domnul sanatate! cum ajung acasa o pun la marinat!Ioana acum 15 ani - 25 Mai 2009 17:18
o sa-ti placa :) sa nu exagerezi cu boabele de coriandru, sunt foarte aromate, o lingurita e de ajunsMara acum 15 ani - 10 Iulie 2009 15:56
branza de capra s-a mancat de mult, a fost batalie pe ea! duminica desfacem borcanul cu telemea pusa la marinat acum doua saptamani! e o nebunie, intr-adevar! =P~Ioana acum 15 ani - 11 Iulie 2009 12:04
sa aveti pofta :)adnana acum 14 ani - 26 Iunie 2010 21:54
Cat timp se poate pastra la rece minunatia asta?Emanuela acum 12 ani - 10 Septembrie 2012 10:42
Noi suntem dependenti. :) Foarte buna reteta!siu daniela acum 11 ani - 9 Septembrie 2013 11:23
Am sa incerc si eu retetele tale,abia le-am descoperit. Esti foarte priceputa. Felicitari!Varga Monika acum 8 ani - 23 Ianuarie 2016 15:33
:)Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email