Brownie cu ciocolata
Ingrediente
120 gr ciocolata neagra (70% cacao)
60 gr unt gras
2 oua
150 gr zahar
30 gr faina
10 gr cacao
1 priza sare
100 gr fructe uscate (50 gr stafide brune + 50 gr smochine uscate; optional)
- Stafidele si smochinele se pun la inmuiat in apa calduta in care puteti adauga daca doriti un shot de rom. Se lasa pana e gata aluatul.
- Se topeste ciocolata pe abur. Cat vasul e inca pe abur se adauga treptat untul cubulete, amestecand pana se topeste fiecare transa.
- Separat se bat cu mixerul ouale cu zaharul pana obtineti o crema galben-pal, cca 2-3 minute.
- Se adauga crema de oua peste ciocolata topita si se amesteca usor cu telul.
- Se amesteca faina cu cacaoa si sarea si se incorporeaza in aluat amestecand usor cu telul.
- Se scurg fructele de lichid, iar smochinele se toaca marunt. Se adauga fructele uscate in aluat.
- Se unge o tava (de 21 x 11 cm) cu unt (daca stiti ca tava lipeste, puteti sa o tapetati cu hartie de copt) si se toarna aluatul. Se niveleaza, avand grija mai ales in centru unde are tendinta sa se adune mai mult.
- Se coace la 170C timp de aprox 30 minute. Se lasa sa se raceasca complet, apoi se poate portiona.
Brownie cu ciocolata