Budinca de ovaz la cuptor
Retete desert Retete pentru Mic Dejun Retete ieftine Retete la cuptor Retete pentru copii
Budinca de ovaz cu fructe. De cate ori o pregatesc, ma gandesc la Maria, o venezueleanca pe care am cunoscut-o in Budapesta si care m-a convins de efectele bune ale ovazului asupra pielii. Desi dureaza mai mult decat pe plita, aceasta varianta la cuptor are avantajul ca nu are acea textura usor cleioasa.
Ingrediente
200 gr fulgi mari de ovaz
500 ml lapte (poate fi de migdale sau lapte light de cocos)
2 oua mari
50 gr unt topit (sau unt de cocos topit)
150 gr zahar (poate fi brun)
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita scortisoara macinata
1 lingurita esenta de vanilie
1 priza sare
5 linguri fructe (coacaze negre/rosii, afine, cuburi de mere sau pere, felii de banane)
Portii: 5-6
- Se pun fructele pe fundul unei tavi termorezistente de 25 x 15 cm (sau patrata de 20 x 20 cm; cu pereti mai inalti).
* am folosit coacaze negre congelate; le-am pus in tava direct din congelator si a fost ok
** nu e nevoie sa cantariti fructele, adaugati suficiente cat sa acoperiti intr-un singur strat fundul tavii. - Se amesteca laptele cu zaharul si sarea pana se topeste, se adauga oualele batute, untul topit, scortisoara, vanilia si praful de copt.
- Se toarna acest amestec peste ovaz. Se toarna amestecul in tava, peste fructe.
- Se coace la 170C timp de 50-55 minute, pana budinca e umflata in tava si e usor rumena deasupra.
- Se serveste calduta sau la temperatura camerei.
Budinca de ovaz la cuptor
Comentarii (14)
Ultimele comentarii
Raluca Andreea acum 7 ani - 24 Martie 2017 08:33
A iesit incredibila Ioana. Am luat la munca si toti erau reticenti din cauza aspectului, dupa ce au gustat, au mancat-o pe toata! Eu am pus caise congelate si mure, iar pontul cu untul de cocos e un must deoarece se simte gustul de cocos subtil!Multu:)
Ioana acum 7 ani - 24 Martie 2017 11:26
da, budincile de ovaz nu arata prea bine. desi pentru mine asta e chiar placuta fata de cea facuta pe plita. dar ma bucur ca ai avut incredere si ai incercat-o!Anda T acum 7 ani - 25 Martie 2017 14:20
Delicioasa reteta! Din cantitatile indicate ies fix 6 vase ramequnin. Pe care le-am mancat singura, caci sotul si nepotul n-au agreat aspectul prea "sanatos" :). Asa ca peste o saptamana am facut din nou, dar am macinat fulgii de ovaz inainte, in blender. Au mancat amandoi fara alte comentarii decat ca prefera reteta asta celei de saptamana trecuta! Mie nici nu mi-au mai lasat vreo portie :)Lidia acum 7 ani - 1 Mai 2017 17:43
E intr-adevar foarte buna budinca. Am inlocuit zaharul cu fructoza, ca sa manance si parintii mei, diabetici, desi fructoza nu e cea mai buna optiune. Am pus doar 70 gr fructoza, pentru ca puterea ei de indulcire e dubla fata de zahar. Prima data am copt-o intr-un vas yena; pentru ca amestecul mi se parea prea lichid, desi am respectat cantitatile, cu exceptia zaharului, am mai pus fulgi de ovaz. Acum fac budinca pentru a doua oara, de asemenea am mai pus fulgi de ovaz. De data aceasta o coc intr-un vas stone delimano, sper sa fie mai inchegata. Oricum, nota 10 pentru reteta! E delicioasa! :)Nicole acum 7 ani - 31 Mai 2017 03:16
E o reteta incredibil de delicioasa Ioana ! Ca si lapte, am folosit o combinatie de lapte de migdale si lapte light de cocos (multumesc pentru sugestie !) iar ca si unt l-am ales pe cel de cocos. Singurul adaos de la mine a fost nuca de cocos (cam doua linguri), caci imi place la nebunie tot ce e cocos. Ce sa ma spun, e o minunatie de reteta si iti multumesc mult ! :)Ioana acum 7 ani - 31 Mai 2017 10:48
ma bucur! sa-ti fie de bine!Alina A acum 7 ani - 12 August 2017 22:05
Eu am facut-o fara zahar dandu-i-o fetitei mele in varsta de 1 an si 2 luni. A fost extraordinara fara zahar!Andreea acum 6 ani - 11 Decembrie 2017 14:09
Ma gandeam sa fac aceasta reteta pentru noi, dar cand am vazut ca Alina a scris mai sus ca iese foarte buna si fara zahar, asa o sa o fac si eu pana la urma sa manance si cea mica.Ana acum 6 ani - 24 Februarie 2018 19:05
Budinca asta este senzationala. Este gustoasa, satioasa, sanatoasa, se face incredibil de rapid si, dupa parerea mea, nici nu arata rau ci doar poate...mai rustic :)Multumesc pentru inca o reteta de succes.
Ioana acum 6 ani - 26 Februarie 2018 11:44
ce ma bucur, Ana! sa-ti fie de bine!Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email