Carnati in sos de ardei si ceapa

Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de porc Retete ieftine

Reteta Carnati in sos de ardei si ceapa

Realitatea bate imaginatia.

O pereche de carnati subtiri de porc in mat de oaie combinati cu ardei kapia dulci cu gust intens ca de boia buna ungureasca (pentru mine prima data a fost boiaua si apoi ardeii ;) ), cativa ardei verzi grasi si semi-iuti pentru o aroma proaspata, ceapa pentru dulceata, in varful unei movilite de mamaliga a fost ideea mea de mancare rustica pentru weekend.

Ingrediente

250 gr carnati proaspeti (4 subtiri sau 2 grosi)
2 ardei colorati (1 ardei kapia rosu + 1/2 ardei gras verde deschis + 1/2 ardei gras galben)
2 ardei semi-iuti bulgaresti
1 ceapa medie (cca 150 gr)
1 rosie mica (cca 100 gr)
1 lingura rasa pasta de rosii
50 ml vin alb sec
1 lingurita oregano uscat
4 linguri ulei masline
sare, piper negru

Portii: 2

  1. Se incinge uleiul intr-o cratita mai larga. Se prajesc carnatii pe ambele parti pana se rumenesc un pic. Printre ei se pun ardeii bulgaresti. Se scot carnatii si ardeii pe o farfurie.
  2. In uleiul ramas se adauga ardeii taiati fasii subtiri si ceapa taiata felii nu foarte subtiri. Se calesc 2 minute, se presara cu sare si piper, apoi se pune capacul pe cratita, se da focul la mic si se inabusa timp de 20 minute, timp in care amestecati din cand in cand si verificati sa nu se arda. Legumele isi vor lasa sucul sub capac si se vor inabusi, inmuindu-se destul de tare.
  3. Se adauga pasta de rosii si se caleste totul 2 minute. Se adauga rosia data pe razatoare, vinul si 1/3 (80 ml) cana de apa.
  4. Se aseaza carnatii in sos, impreuna cu ardeii bulgaresti. Se pune capacul pe cratita si se fierbe totul la foc mic timp de aprox. 20 minute (pana ardeii sunt moi).
  5. La final se adauga oregano, se scutura bine cratita si se lasa la fiert inca 1 minut.
  6. Se servesc carnatii si sosul pe pat de mamaliguta.

Se prajesc carnatii

Se prajesc carnatii

Legumele inabusite

Legumele inabusite

Carnatii fierb in sos

Carnatii fierb in sos

Carnati in sos de ardei si ceapa

Carnati in sos de ardei si ceapa

Comentarii (7)

 

Dana Onofrei  acum 9 ani - 4 August 2015 18:41  

Deliicioos..acum am stins focul..astept sa fiarba mamaliga si sa papam..ffff bun..mersi pt reteta..
 

Ioana  acum 9 ani - 17 August 2015 10:11  

Dana, sa va fie de bine!
 

Corina  acum 9 ani - 8 Septembrie 2015 17:40  

Foarte bun, nu ne-am mai putut opri din mancat. Dulceata cepei si a ardeilor inabusite la foc mic ne-a fermecat. Cu putine ingrediente, maxim de arome. Voi repeta reteta de cate ori voi mai avea ocazia =P~ .
 

Ioana  acum 9 ani - 9 Septembrie 2015 10:18  

ma bucur, Corina. multumesc pentru review!
 

RESIGA DOINITA  acum 7 ani - 4 Iunie 2017 10:12  

FOARTE BUNA RETETA SI MINCAREA FELICITARI
 

Delia Calici  acum 3 ani - 26 Septembrie 2021 15:22  

Buna Ioana,

de unde cumperi de obicei carnatii?
Carnati bulgaresti unde se gasesc?

Multumesc
 

Ioana  acum 3 ani - 29 Septembrie 2021 13:29  

carnati de la carmangeria Moldovan, cred ca doar in Cluj au magazine. ardeii bulgaresti din piata, arata asa: [link] (sunt lungi, subtiri si usor iuti)
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...