Carnati in sos de ardei si ceapa
Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de porc Retete ieftine
Realitatea bate imaginatia.
O pereche de carnati subtiri de porc in mat de oaie combinati cu ardei kapia dulci cu gust intens ca de boia buna ungureasca (pentru mine prima data a fost boiaua si apoi ardeii ;) ), cativa ardei verzi grasi si semi-iuti pentru o aroma proaspata, ceapa pentru dulceata, in varful unei movilite de mamaliga a fost ideea mea de mancare rustica pentru weekend.
Ingrediente
250 gr carnati proaspeti (4 subtiri sau 2 grosi)
2 ardei colorati (1 ardei kapia rosu + 1/2 ardei gras verde deschis + 1/2 ardei gras galben)
2 ardei semi-iuti bulgaresti
1 ceapa medie (cca 150 gr)
1 rosie mica (cca 100 gr)
1 lingura rasa pasta de rosii
50 ml vin alb sec
1 lingurita oregano uscat
4 linguri ulei masline
sare, piper negru
Portii: 2
- Se incinge uleiul intr-o cratita mai larga. Se prajesc carnatii pe ambele parti pana se rumenesc un pic. Printre ei se pun ardeii bulgaresti. Se scot carnatii si ardeii pe o farfurie.
- In uleiul ramas se adauga ardeii taiati fasii subtiri si ceapa taiata felii nu foarte subtiri. Se calesc 2 minute, se presara cu sare si piper, apoi se pune capacul pe cratita, se da focul la mic si se inabusa timp de 20 minute, timp in care amestecati din cand in cand si verificati sa nu se arda. Legumele isi vor lasa sucul sub capac si se vor inabusi, inmuindu-se destul de tare.
- Se adauga pasta de rosii si se caleste totul 2 minute. Se adauga rosia data pe razatoare, vinul si 1/3 (80 ml) cana de apa.
- Se aseaza carnatii in sos, impreuna cu ardeii bulgaresti. Se pune capacul pe cratita si se fierbe totul la foc mic timp de aprox. 20 minute (pana ardeii sunt moi).
- La final se adauga oregano, se scutura bine cratita si se lasa la fiert inca 1 minut.
- Se servesc carnatii si sosul pe pat de mamaliguta.
Se prajesc carnatii
Legumele inabusite
Carnatii fierb in sos
Carnati in sos de ardei si ceapa