Carnitas
Retete de mancaruri cu carne Retete din Mexic si Tex-Mex Retete cu carne de porc
Carnitas se traduce "bucatele de carne" si este o mancare simpla din carne de porc fiarta si apoi pusa in cuptor sa se caramelizeze. Se serveste in foi de tortilla cu multe sosuri si garnituri deasupra.
Este o mancare indicata pentru petreceri fiindca puteti fierbe carnea cu mult timp inainte si o prajiti doar in momentul sosirii oaspetilor. La fel, sosurile si garniturile pot fi preparate din timp, doar guacamole e mai fragil si e bine sa-l preparati cat de tarziu puteti, fiindca avocado se oxideaza usor.
Ingrediente
1 ciolan neafumat (sau pulpa de porc)
2 foi dafin
3 catei usturoi
fulgi chili
boabe piper
Pentru servit
foi tortilla (sau lipii)
guacamole
salsa ranchera
smantana
fasole batuta mexicana
orez spaniol
Portii: 4-5 daca serviti cu garniturile si sosurile sugerate
- Taiati carnea de pe ciolan in bucati mari, indepartand pe cat posibil zonele cu grasime. Adaugati multa apa deasupra si puneti la fiert cu toate aromele, la foc mic pentru 3-4 ore, pana ce carnea e asa fiarta incat se desface fasiute cand bagati furculita in ea.
- Lasati carnea la racit in supa pana in momentul in care doriti sa o serviti.
- Cu 30 minute inainte de servire scoateti carnea din supa si o desfaceti fasiute cat o imbucatura. Le asezati pe o tava intr-un singur strat. Dati la cuptor la 200C pentru aprox. 15 minute.
- Serviti carnea pe foi de tortilla acompaniate de boluri mici cu sosuri si garnituri, fiecare putand sa-si faca combinatia proprie.
Fierbem carnea cam 3-4 ore
Prajim bucatile de carne
Servim cu diferite sosuri