Cartofi cu frunze de sfecla si spanac la tigaie

Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete cu ou Retete ieftine Retete simple

Reteta Cartofi cu frunze de sfecla si spanac la tigaie

Brunch inspirat.

Reteta asta s-a incropit rapid de la sine. Mi-a adus maica-mea o punga cu verdeturi de la tara si mi-a zis ca am si frunze de sfecla acolo pentru o salata. Cand am deschis punga am vazut ca frunzele erau cam prea batraioare pentru salata si prea putine pentru sarmale cu urda. Erau prea putine si sa le sotez singure, asa ca am mai adaugat putin spanac, putin din condimentul preparat pentru bharta de vinete, si cativa cartofi si oua tot de la tara.

Ingrediente

4 cartofi
200 gr frunze de spanac si sfecla (cate 100 gr din fiecare)
1/4 lingurita garam masala (cea preparata aici)
1 lingurita ghimbir razuit pasta
2 catei mari de usturoi
3 linguri ulei
2 oua
sare, chili

Portii: 2

  1. Spanacul si frunzele de sfecla se aleg, se rup coditele daca sunt tari si se spala. Se toaca mare cu cutitul.
  2. Cartofii se curata, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare sau pe abur.
  3. Intre timp se incinge uleiul intr-o cratita larga si se adauga pasta de ghimbir si usturoiul strivit. Se soteaza 15 secunde, pana miros placut.
  4. Se adauga apoi verdeturile si se amesteca des doar pana volumul lor scade un pic, incat sa puteti pune capacul pe cratita. Lasati verdeturile sa se inabuse cam 5 minute (daca sunt mai batrane). Ridicati capacul si verdeturile ar trebui sa fi colapsat de tot. Gustati-le, ele trebuie sa fie aproape facute.
  5. Adaugati cartofii scursi, putina sare si garam masala. Amestecati bine de tot la foc mediu. Lasati sa se faca impreuna inca 5 minute, timp in care amestecti de cateva ori. Daca doriti puteti sfarama cu furculita cativa cartofi. Gustati de sare.
  6. Asezati cartofii cu verdeata in frafurii. Deasupra puneti cate un ou ochi lasat un pic moale (presarat cu sare si chili).

Frunzele de sfecla

Frunzele de sfecla

Frunzele in cratita

Frunzele in cratita

Frunzele au scazut

Frunzele au scazut

Se aduga cartofii si condimentele

Se aduga cartofii si condimentele

Se soteaza impreuna

Se soteaza impreuna

Cartofi cu frunze de sfecla si spanac la tigaie

Cartofi cu frunze de sfecla si spanac la tigaie

Comentarii (2)

 

ioana_50  acum 9 ani - 21 Octombrie 2015 15:09  

Frunze de sfecla rosie?
 

Ioana  acum 9 ani - 21 Octombrie 2015 16:00  

si frunze de sfecla rosie, sunt excelente.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...