Cartofi cu chorizo si oua

Retete cu cartofi Retete pentru Mic Dejun Retete cu ou Retete simple Retete din Spania

Reteta Cartofi cu chorizo si oua

O reinterpretare a cartofilor studentesti (cartofi prajiti amestecati cu oua prajite moi si mult piper). In varianta de fata am inlocuit cartofii prajiti cu cartofi fierti, ouale prajite cu oua facute in cuptor si am mai adaugat ceva condimente si chorizo pentru un plus de gust.

Ingrediente

6 cartofi (mai mici)
2 oua
70 gr carnati chorizo picanti (sau carnati picanti unguresti)
1/4 lingurita cimbru uscat (sau oregano)
1 varf lingurita boia afumata (sau boia dulce)
1 lingura ulei
sare, piper negru

Portii: 2

  1. Se taie cartofii cuburi si se pun la fiert in apa cu sare. Se fierb pana sunt facuti, dar inca nu se sfarma cand introduceti furculita in ei.
  2. Se taie carnatul jumatati de rondele. Se pun intr-o tigaie (fara adaos de grasime), la foc mic. Se prajeste doar  pana-si lasa grasimea, nu-l lasati sa se faca crocant. Se scot feliile pe o farfurie.
  3. In tigaie trebuie sa aveti suficienta grasime sa acopere fundul. Adaugati uleiul, cimbrul sfaramat intre degete si boiaua si amestecati. Adaugati cartofii scursi. Trageti tigaia de pe foc si amestecati bine. Condimentati cartofii si cu sare si piper negru macinat. Adaugati feliile de chorizo.
  4. Impartiti cartofii in doua boluri mai largi, termorezistente. In mijloc spargeti cate un ou pe care-l condimentati cu putina sare si piper.
  5. Dati vasele la cuptor, la 200C, pentru 15 minute (doar pana albusul e facut, insa galbenusul e moale).
  6. Serviti imediat. Oul se rupe cu furculita si se amesteca cu cartofii (de aceea este esential ca galbenusul sa ramana moale).

Chorizo

Chorizo

Chorizo si-a lasat grasimea

Chorizo si-a lasat grasimea

Cartofii cu condimente

Cartofii cu condimente

In tigaie, cu ou

In tigaie, cu ou

Comentarii (11)

 

Ultimele comentarii

Raluca  acum 11 ani - 9 Octombrie 2013 21:51  

Suuuuuper reteta ;) chiar eram in cautare de ceva sa gatesc azi si cum sunt mare amatoare si de cartofi si de chorizo a fost foarte bine venita reteta asta :)
 

Vission House  acum 11 ani - 14 Octombrie 2013 17:39  

Stiu ce mananc in aceasta seara! =P~ ;)
 

Cristina  acum 11 ani - 25 Octombrie 2013 08:04  

O nebunie!!
 

Navroschi Liviu Corneliu  acum 10 ani - 11 Decembrie 2013 22:02  

Buna seara.Va adresez o intrebare simpla;De unde cumparati produsele si condimentele?Mi-ar fii de mare ajutor.Sincer am o banuiala dar as dori sa mi-o confirmati.As dori sa discutam mai mult in ;materie de retete culinare; Cred ca ar fii benefic ptr. noi. Astept raspuns.multumesc.
 

Ioana  acum 10 ani - 12 Decembrie 2013 10:31  

Liviu, cumpar alimentele de peste tot. Din metro prefer pestele de exemplu, carnea de vita din metro si cora. produsele mai deosebite (chorizo, jambon, branzeturi, masline, capere) iau din deli-urile din Cluj. condimente din magazinele naturiste si deli-uri. oriunde merg vizitez pietele locale si-mi cumpar produsele deosebite. deci sunt multe surse de unde ma aprovizionez.
daca esti pasionat de bucatarie internationala, iti recomand piata Naschmarkt si magazinul Julius Meinl din Viena.
 

Navroschi Liviu Corneliu  acum 10 ani - 12 Decembrie 2013 20:38  



Buna Seara

Ioana,iti multumesc ptr.raspuns.Banuiala mea este o parte de adevar.am cumparat produse din piata Naschmarkt dar....sincer nu m-am gandit la condimente.mi-as dori sa-mi transmiti,daca poti,o reteta de preparare ;calamari prajiti;reteta originala din Grecia.am consumat acest produs in Grecia si am fost f..multumit.daca poti sa ma ajuti multumiri anticipate Noapte buna.


 

Ioana  acum 10 ani - 13 Decembrie 2013 11:58  

Liviu, sigur ca te pot ajuta, calamarii aia sunt preferatii mei in concediu. dar numai dupa ce trecem perioada asta de sarbatori.
 

Navroschi Liviu Corneliu  acum 10 ani - 13 Decembrie 2013 19:14  


Multumesc

La revedere!





 

Lexi  acum 10 ani - 8 Ianuarie 2014 20:02  

Buna!Arata senzational acest preparat!Rugamintea mea ar fi sa-mi spui te rog de unde anume ti-ai achizitionat tigaia aceasta de fonta,caut de foarte mult timp si nu am reusit sa gasesc..merci frumos,Lexi.
 

ramana  acum 8 ani - 8 Octombrie 2016 13:02  

am sa fac si eu
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...