Cartofi dulci copti cu za'atar
Retete cu cartofi Retete garnituri Retete cu legume Retete de post Retete fara gluten Retete ieftine Retete la cuptor Retete simple
Metoda simpla pentru coacerea cartofilor dulci. Cea mai simpla.
Ingrediente
cartofi dulci
ulei masline
za'atar
sare, piper negru
- Alegeti cartofi cam de aceeasi dimensiune, ca sa se coaca in acelasi timp. Intr-o tava de copt intra cam 7 cartofi o data.
- Se taie cartofii dulci in doua pe lungime. Se aseaza in tava cuptorului tapetata cu hartie de copt, cu taietura in jos.
- Se introduc in cuptorul incins la 220C si se lasa pana furculita intra usor in ei. Dureaza cam 30-40 minute pentru cartofii medii.
- Cand sunt gata ii puteti scoate sau daca ii doriti un pic mai rumeni deasupra ii intoarceti cu taietura in sus si porniti grill-ul cuptorului cateva minute, pana fac o crusta rumena.
- Se scot cartofii pe farfurie lata, se presara cu sare, se rasneste putin piper negru , apoi se presara cu za'atar. Picurati ulei de masline peste ei.
- Se pot servi imediat, dar sunt foarte buni si la temperatura camerei. Se pot manca cu lingurita direct din coaja, sau puteti scoate pulpa intr-o singura bucata folosind o lingura. Sunt buni ca si garnitura, cu branza sau adaugati in salate.
Cartofii intra in cuptor
Dupa 35 minute, fara grill, arata asa
Comentarii (0)
Fii primul care adauga un comentariu.
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email